Beter wordt het niet, echt niet

 

Heb jij ooit een remake van een film of serie gezien die beter was dan het origineel? Ik niet…

 

 

 

Als kind was ik dol op series als Dynasty en Magnum P.I. Of het kwam omdat het maar een keer per week werd uitgezonden en je zeven dagen moest wachten op de volgende aflevering weet ik niet meer, maar ik zat werkelijk aan de buis geplakt toen Krystle Carrington vocht met haar aartsrivaal Alexis Colby. Ik vond er dan ook geen bal aan toen ik naar de remake van de soap zat te kijken. Wat is er gebeurd met Heather Locklear? Sammy Jo is nu een man! En niemand kan de plaats van Tom Selleck als privédetective innemen, zeker niet als hij geen vette snor heeft. Maar niet alleen series worden vernieuwd. Nee, veel erger, ze maken nieuwe series van succesvolle films. Alsof dat een garantie voor succes is.

 

Neem Keizerin Sissi. Van de zoetsappige film bleef in de serie weinig over. Nog steeds prachtig hoor, al die kostuums, maar er is toch maar één echte Keizerin Sissi en dat is Romy Schneider. En nu is mijn lievelingsfilm aan de beurt. Ken je ‘The talented mister Ripley’ uit 1999? Een wondermooi en donker verhaal dat zich afspeelt aan de Italiaanse kust bij Napels met hoofdrollen van topacteurs Cate Blanchet, Matt Damon, Jude Law en Gwyneth Paltrow.

 

Ik denk dat ik ‘m al negen keer gezien heb en iedere keer is het weer een feestje om naar te kijken. De arme Tom Ripley gaat echt onder je huid zitten als hij zich voordoet als het rijkeluiszoontje Dickie Greenleaf. Maar tot mijn grote schrik gaan ze ook van dit meesterwerk een serie maken. Hoe kan je dat nou doen? Wie is er beter in die rollen dan Jude Law of Matt Damon? Niemand!

 

 

Net als al die andere remakes van geweldige oude series en films kan ik alleen maar zeggen: beter dan het origineel wordt het niet. Trust me…

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit