Mexicaanse perfectie

 

Maartje: Ik kan niet aan Mexico denken zonder Mary Servaes te horen. Het zal mijn opvoeding zijn. En aangezien ik vaak (veel te vaak) aan Mexico denk (ik denk dat het mijn lievelingsland moet zijn), is Mary in mijn hoofd nog altijd springlevend. En af en toe kom ik op een plek waarvan ik denk dat Mary er moet zijn geweest toen ze uit volle borst Mexico, haar liefde voor het land en de liefde in het algemeen bezong. Bij Casa Violeta bijvoorbeeld.

 

 

Ruisende palmbomen. Denderende golven. Uitzicht over het een breed en opvallend leeg parelwit strand, zelfs in het hoogseizoen… Hallo Casa Violeta in het Mexicaanse Tulum, een hippiedorp ruim een uur rijden vanaf het vliegveld van Cancun waar het ene fantastische logeeradres buurt met het andere, afgewisseld door kleinschalige restaurants en cafés. Casa Violeta valt in beide categorieën. Het boetiekhotel met café-restaurant-strandtent werd opgericht door Karla Gutierrez. Karla wilde af van de dagelijkse drukte, van de lijstjes, van de to do’s en had als droom een plek te creëren om te ontsnappen. Een droom van velen, maar onze Karla, die deed het, Casa Violeta als goed gelukte resultaat. Even totaal van de wereld ben je er. Het is er luxe. Chic. Mooi. Rustig. En meer van dat.

 

Logeer als het even kan in de kamers pal aan het strand (niet goedkoop) maar anders volstaan de andere ‘hutjes’ ook meer dan prima. En, ook als je niet overnacht bij Casa Violeta, het rustige Tulum-strand is heerlijk en relatief onontdekt. Een middag op een van de bedjes met een Mojito Violeta (paarse basilicum in plaats van mint) = perfectie. Ofwel: het Mary-moment.

 

 

 Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, een lifestyle-blog dat bol staat van de tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.