Paul van Vliet is niet meer

Paul van Vliet

 

In mijn beleving was Paul van Vliet nog helemaal nog niet zo oud, terwijl hij al jaren succesvol op de planken stond toen ik nog lang niet was geboren.

 

 

Toen Paul in de jaren vijftig in Leiden studeerde begon hij al met cabaret. Kun je nagaan hoe lang zijn carrière wel niet was. Hij schreef de mooiste liedjes, vertaalde en creëerde de leukste typetjes zoals Baron Taets van Avezaethe, Majoor Kees en Haagse Benny. Mijn ouders hoorde ik altijd heel hard lachen als hij op televisie was en toen ik later met natte haartjes op de bank mee mocht kijken snapte ik wel waarom. Bij ons thuis hadden we het ook altijd over ‘Sinterklahaas’ en ‘Dat zijn leuke dingen voor de mensen’, uitdrukkingen waar Paul zelfs de Dikke Van Dale mee haalde.

 
<

 

Ik vond dat hij de mooiste stem van Nederland had waarmee hij talloze prachtige liedjes zong die wat mij betreft echte evergreens zijn. Zoals ‘Pappa is blijven hangen aan de sixties’ wat ik weleens zong om mijn eigen vader een beetje te jennen. 

 

Na een kort ziekbed is hij vanmorgen overleden. Zijn familie laat weten:

‘We zijn intens verdrietig maar vooral ook trots op wie hij was en wat hij voor velen heeft betekend. Hij laat met zijn teksten, muziek en komische types een schat aan verhalen en liedjes na die getuigen van een vol leven en een prachtige theatercarrière. Onze lieve Paul, levenslustig, krachtig en vol ideeën tot het eind. We gaan hem missen.’

 

Paul van Vliet werd 87 jaar.

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit