Parijs in de winter

 

7x waarom je er NU naartoe wilt

 

Ik bedacht me vorige week ineens dat ik dit jaar nog niet één keer in Parijs ben geweest. En dat is voor iemand die er jarenlang ongeveer tien keer per maand was echt vreemd. Ik besloot mijn Parijs-tekort in ieder geval maar even aan te vullen met een digitaal bezoekje en dat maakte mijn Parijs-honger zo mogelijk nog intenser. Hier vast mijn Parijs-in-de-winter-afvinklijst.

 

 

1.     Angelina, Rue Rivoli

 

Naast mijn lievelingshotel Le Meurice vind je hier Angelina, een oud Frans theehuis met de mooiste taartjes en de lekkerste chocolat chaud. Mocht het bij Angelina te druk zijn, kun je altijd om de hoek wandelen naar Ladurée. Die op de Rue Royale is net iets minder toeristisch dan die in Saint-Germain. Als je de beste macarons wilt, kun je ook naar Hermé.

 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Angelina Paris (@angelina_paris) op

 

 

2.     Gepofte kastanjes

 

Gewoon een beetje struinen langs de Seine met zo’n zakje gepoft kastanjes in je hand en een foto maken op Pont Neuf.

 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Parisian Photographer ? (@fanny_dussol) op

 

 

3.     Schaatsen

 

En dan het liefst in het Grand Palais, want hoe geweldig moet het zijn om te schaatsen op de plek waar Chanel haar modeshows houdt? Je kunt ook schaatsen op het dak van de Grand Arche waar je heerlijk over de stad kunt uitkijken,  en wat dacht je van het dak van de Tour Montparnasse?

 

 

 

4.     De binnenplaats van Hôtel Costes

 

Ga daar zitten, sla een dekentje om je benen, bestel een glas Pouilly-Fumé van huis Ladoucette (die drinkt prinses Beatrix ook, dus dat zit helemaal goed) en kijk. Naar de bediening die gewoon zeldzaam knap is, de tassen van de gasten, de vrouw naast je op rechts die zomaar Beyoncé zou kunnen zijn.

 

En wil je jezelf verwennen, koop dan zo’n heerlijke geurkaars van het hotel. Dan neem je de Parijs-herinnering mee in je koffertje naar huis.

 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Hôtel Costes (@hotelcostes) op

 

 

5.     De etalages

 

Natuurlijk die van LR Bon Marché, mijn lievelings aan de linkeroever. Ik ben er (dus) niet geweest, maar het schijnt dat bewegende kerstbomen en klassieke muziek involved zijn. Ook Galeries Lafayettes heeft een naam hoog te houden als het gaat om kerstetalages. Dit jaar is het thema La Ruche de Noël, oftewel de bijenkorf van kerstmis met heel veel bijen, vlinders en andere vrolijkheid in de vorm van een glazen koepel waar je doorheen loopt. Nogmaals: ik was er – grrr – niet, maar ik heb het allemaal van horen zeggen.

 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Le Bon Marché Rive Gauche (@lebonmarcherivegauche) op

 

 

6.     La Coupole

 

Altijd leuk, maar in de winter extra fijn om van de profiteroles en de zuurkool te genieten. En de zingende obers natuurlijk, want in La Coupole is er altijd wel iemand jarig.

 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door La Coupole Paris (@la_coupole_paris) op

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach