Over­nacht jij binnen­kort in deze mooie molen?

 

Gratis overnachten bij Bi’j de Watermölle, middenin de prachtige Twentse natuur? Wie weet.

 

Over erfgoed gesproken: de Oostendorper watermolen stamt uit 1548. Toen Huub en Ine Wolferink er de horecadraad weer oppakten en de voormalige theeschenkerij tot heerlijk restaurant restaureerden, zorgden ze er dan ook voor dat hun Watermölle perfect in harmonie met de overige historische gebouwen zou zijn. Dat betekent dat er louter authentieke bouwmaterialen en oude bouwtechnieken werden gebruikt en toegepast. In het restaurant is de open keuken het heerlijke middelpunt. Huub Wolferink en zijn team munten uit in streekspecialiteiten, die met eerlijke producten en toewijding worden bereid en waarvoor de seizoenen de leidraad zijn. In de serre staan de gedekte tafels rond de open haard. In de zomer wordt er geserveerd op het grote terras met uitzicht op de oude molen en de natuur rondom.

 

Een decennium na de opening van het restaurant werd de 16e-eeuwse vakwerkschuur bij het restaurant getrokken en tot intiem hotel verbouwd. Er kwamen vijf suites en die kijken allemaal uit op de watermolen, die tot op de dag van vandaag verschillende soorten meel produceert en verkoopt. 

 

 

 

 

 

 

Bi’j de Watermölle ligt middenin de prachtige Twentse natuur. De mogelijkheden om te wandelen zijn hier talrijk en voor wie wil fietsen zijn fietsen ruim voorhanden en gratis te gebruiken. Het centrum van Haaksbergen ligt op loopafstand en Hengelo en Enschede zijn vlakbij.

 

Wat je kunt winnen? Een overnachting met ontbijt voor z’n tweeën.

Veel plezier alvast!

Informatie en boekingen via de website van Erfgoed Logies of rechtstreeks bij Bi’j de Watermöllein Haaksbergen, telefoon +31 53 5729250.

WINNEN?

Lijkt het je wat om hier een nachtje gratis te gaan genieten? Met z’n tweetjes en inclusief ontbijt? Ga dan naar de Facebookpagina van Franska.nl en reageer daar op het betreffende artikel. Geen Facebook? Stuur je mail naar winnen@franska.nl
De winnaar wordt over een week bekendgemaakt.

 

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans