Oprahs’ mooiste en best bekeken interviews

 

Harry en Meghan eat your heart out…

 

 

Natuurlijk was het interview met Harry en Meghan

 

kijkcijferwise best een succes te noemen. 50 miljoen mensen hebben ernaar gekeken en als je het gemist had, lag je waarschijnlijk ergens onder een steen. Oprah kreeg links en rechts wat corrigerende tikjes omdat ze niet kritisch genoeg zou zijn en een minder bekwaam interviewer zou zijn. Dan zou ik iedereen toch even willen wijzen op wat meesterwerkjes van Oprah die we nooit zullen vergeten.

 

1.  Michael Jackson

Ontving Oprah op Neverland en vertelde “alles”. Nou ja, niet alles, alles, maar wel over de plastische chirurgie, zijn worsteling met vitiligo, de moeizame relatie met zijn vader. Werd gevroten door 90 miljoen mensen.

 

2.  Ellens’ coming out

Ellens’ personage in haar comedyshow was gay, maar zelf kwam ze tijdens een interview met Oprah uit de kast.

 

3.  De verliefde Tom Cruise

En maar springen op die bank en verliefd wezen. Katie Holmes zat ergens in de make-upruimte te kijken en wie anders dan Oprah verzint het om Tom op te dragen om Katie erbij te roepen.

 

4.  Lance Armstrong geeft zijn doping toe

Briljante voorzet van Oprah die even doorneemt wat ze hebben afgesproken (alles eerlijk vertellen en alles mag gevraagd worden) en vervolgens een vragenregen op hem afvuurt die hij alleen met ja of nee mag beantwoorden. Man om man, woord om woord dus hij geeft alles toe. En verliest de volgende dag meteen een spnosordeal van 75 miljoen.

 

5.  Sarah Ferguson die geen ijskast mocht hebben

Sarahs Ferguson (de ex-vrouw van prins Andrew) vertelt hoe ze woonde in Buckingham Palace. Dat ze het raam niet ver open mocht zetten (want alle ramen van het paleis moeten op dezelde stand open staan), geen lampen met een hoog wattage mocht hebben (ook dat moest van buitenaf eenheid uitstralen) en dat ze in hun inpandige woongedeelte geen ijskast hadden. Eten deed je op vaste momenten, tussendoor snacken bestond niet.

 

6.  Whitney Houston open over drugsgebruik

En vertelt dat de ellende eigenlijk voortkwam uit het feit dat Bobbi Brown jaloers was op haar succes.

 

Wat ik verder nooit zal vergeten? Dat ze de man die 150 kilo was afgevallen een Porsche gaf omdat hij altijd droomde om ooit in een Porsche te passen. Dat ze 34 kilo afviel en haar hoeveelheid verloren vet op een karretje de studio inreed, dat ze vrouwen live pas-advies gaf voor hun bh, dat ze huilt tijdens een gesprek met een vrouw die 92 persoonlijkheden heeft, dat ze danst met Tina Turner en dat ze het publiek van de show verdeelt op basis van de kleur ogen en hen anders behandelt om hen een idee te geven van het gevoel van racisme. Oprah, je was misschien niet superkritisch bij Meghan en Harry, maar toch hou ik van je.

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach