Oprah’s huis van 90 miljoen

 

Natuurlijk, Oprah Winfrey is multimiljardair en wat doet een slimme multimiljardair?

 

 

 

Die investeert in huizen. Oprah zou er een stuk of zeven hebben waaronder een vakantiehuis op Hawaii en zelfs een die op een eigen eiland (Orcas Island) staat. Standaard in elk huis is een bibliotheek, een theehuis en als het even kan een open haard, want Oprah houdt van gezelligheid.

 

Maar even over haar meest recente aankoop in Montecito, Santa Barbara: dat is toch wel het paradepaardje van het talkshowfenomeen. Doe je gordel maar om, want ik ga je even overdonderen met feiten.

 

Goed, het huis heeft een woonoppervlak van 8000 vierkante meter (8000 hè, wij zijn al blij met 200), zes slaapkamers, veertien badkamers (ik vond die verhouding ook weer wat apart, maar ik gok dat de gym, de spa en het zwembad ook een eigen badkamer hebben), tien open haarden, een bioscoop, een wijnkelder en een enorme bibliotheek die zo netjes gerangschikt is dat eigenlijk niemand anders dan Oprah zelf er een boek uit mag pakken. Oprah gelooft in het geruststellende effect van een goed bad en dus heeft ze voor zichzelf een bad laten maken dat helemaal gemodelleerd is naar haar lichaam. Daarbij kijkt ze uit op de groene heuvels.

 

Haar zwembad is omgeven door palmbomen die natuurlijk prachtig zijn en een fijne schaduw bieden, ze heeft een theehuis, wat vroeger een plek was waar de bloemen van het huis werden gesneden, vind ik ook zo’n romantisch idee, maar daar heeft ze een knus theehuis van gemaakt waar ze leest, mediteert (zo leer je trouwens mediteren in 7 simpele stappen) en waar ze natuurlijk thee drinkt.

 

Natuurlijk is er ook een guesthouse want jongens, dat past natuurlijk anders allemaal niet, en een enorme walk-in kledingkast. Al is het woord kast in deze het understatement van het decennium.

 

De bijnaam van het huis? The Promised Land. Behoeft geen verdere uitleg, toch?

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach