Vandaag allemaal de straat op!

 

Caroline: Toen ik de prachtige vrouwen met een beperking zag die dit weekend meededen aan de Mis(s)verkiezing 2017, besloot ik acuut te stoppen met dat gemekker over mijn uiterlijk. Zonde van mijn leven.

 

Gewoon lekker in je vel zitten, je mooi voelen en de wereld eens fijn verblijden met je stralende (van binnen èn van buiten hè) persoonlijkheid. Op momenten dat ik me zo voel, klotst het geluk bij mij tegen de plinten. Komt niet al te vaak voor. Zeker niet iedere dag. Want net als veel te veel medevrouwen kan ik behoorlijk piepen over mijn uiterlijk. Zonde is dat toch. Zeker als ik foto’s zie van een paar jaar geleden denk ik: mens, waar liep je je toen in hemelsnaam druk over te maken? Daar moet je niet al te lang over nadenken, want dan word je hartstikke verdrietig. What a waste. Zeker omdat we onszelf al die onzekerheid aan doen, zit 100% tussen de oren. Ook als we nog heerlijk jong, superslank en beeldschoon zijn valt er meestal wel wat te mekkeren. Terwijl er helemaal niks aan ons mankeert. Nu niet. Nooit. Dat is toch erg?

 

 

Dit weekend was de Mis(s) Verkiezing 2017, een inmiddels tien jaar oud initiatief van presentatrice Lucille Werner. De deelneemsters waren allemaal prachtige stoere vrouwen aan wie wèl iets mankeert, maar die wel iets anders aan hun hoofd hebben dan over hun uiterlijk piepen. Mirande Bakker-Brouwer (41) werd door Mark Rutte gekroond tot mooiste vrouw met een lichamelijke beperking. Drie jaar geleden raakte ze gedeeltelijk verlamd door een medische fout en belandde in een rolstoel. Mirande gaat zich inzetten voor de positie van mensen met een handicap.

 

Iets moois maken van het leven zoals het zich voordoet, daar gaat het volgens mij om. Zullen we vandaag gewoon eens allemaal de straat op gaan en iedereen verblijden met onze stralende persoonlijkheden? Daar wordt de wereld gegarandeerd een betere plek van…

 

Caroline Griep is journalist en personal organizer. Ze schrijft over opgeruimd leven. In ruime zin. En over het op de rails houden van haar bestaan als zzp’er, emptynest-moeder en vrouw van 50+.

Fotografie portret: Esmee Franken, visagie: Linda van Iperen, haarstylist: Mandy Huijs