Opgehoepeld met die troep

 

 

Iedereen is massaal z’n huis aan het opruimen. De ene na de andere vuilniszak wordt weggesodemieterd. En dat komt allemaal door één vrouw. Ben jij ook al in de ban van Marie Kondo?

 

 

Er gaat weer eens een nieuwe rage over het wereldwijde web. Iedereen is in de ban van Marie Kondo. Wie? Nog nooit van gehoord. Jij wel? Ik zag vandaag opeens dat mensen laaiend zijn over deze vrouw. Iedereen heeft het over haar. Reden voor een onderzoekje dus.

 

Het gaat om een documentaireserie op Netflix, met Marie Kondo als onderwerp van het verhaal. Je kunt ‘m vinden onder de naam Tidying up with Marie Kondo. Voor de nieuwsgierigen staat hieronder alvast de trailer. Deze dame heeft één belangrijke passie in haar leven: opruimen. En dit geeft ze graag door aan anderen. En het werkt, door de serie zijn er massaal miljoenen mensen aan het opruimen geslagen.

 

Ze gaat langs bij Amerikaanse gezinnen die wel wat hulp kunnen gebruiken bij het weggooien van allerlei meuk. Tot de rust is wedergekeerd pluist ze het hele huis uit. Haar nummer één regel luidt: ‘Als je er niet gelukkig van wordt, moet je het weggooien.’ Zo heb je alleen nog maar spullen die je vrolijk maken. Ja, zit wat in. Maar van die belastingformuliertjes word ik toch echt niet zo vrolijk en die heb ik wel nodig.

 

Ze geeft je de handigste tips om orde in alle chaos te scheppen. Bijvoorbeeld om je kleding netjes op te vouwen zodat je niet uren door je kast loopt te spitten op zoek naar dat ene shirt.

 

Ik word al een tikkeltje nieuwsgierig, moet ik zeggen. Zelf ben ik nogal van het opruimen en word ik al aardig geprikkeld wanneer er weer eens een jas, tas of heel servies (gebruikt) van iemand door de woonkamer slingert. Acht afleveringen lang kijken naar een vrouw die in die beestenbende orde creëert lijkt me wel wat. Misschien moet ik dit thuis maar een keer stiekem opzetten. ‘Kijk jongens, ik heb nu toch een leuke serie gevonden!’

 

Ik ben dus niet de enige die heel erg blij wordt van deze vrouw. Opruimen levert mensen over de hele wereld voldoening op. Hier kreeg iemand vanmiddag nog een berichtje in een groeps-chat: ‘Hey heeft iemand nog een kast nodig? Of deze stapel met boeken?’ Vuilniszakken stapelen zich op.

 

Trailer: 

 

Door: Jasmijn Binnerts

Jasmijn komt uit Den Haag maar heeft stiekem ook een liefde ontwikkeld voor het bruisende Amsterdam. Deze nog jonge Media, Informatie en Communicatie studente heeft een passie voor schrijven. Verder houdt ze van reizen, shoppen, fotografie en eten. Ook kan ze een heerlijk koffietje voor je maken als barista. 


Afbeelding van Jasmijn Binnerts