Ontmoet Judith de Klijn

 

Onze nieuwe interieur-styliste

 

Ach, je kent haar vast nog wel. Een beetje afhankelijk van je leeftijd herinner je je haar als omroepster bij Veronica (rolde ze totaal per toeval in trouwens, ze was daar secretaresse, had verkeer met een regisseur en die zette haar tijdens een auditieronde ‘voor de grap’ voor de camera-in haar gebreide, grote trui- en toen werd zij natuurlijk uitgekozen, zal je altijd zien), als presentatrice van Koffietijd, maar vooral kon je haar uittekenen aan de zijde van Jan des Bouvrie bij TV Woonmagazine.

 

“Dat programma was echt op mijn lijf geschreven”, zegt Judith als ik aan haar keukentafel zit die zo gezellig is dat ik alles, alles, alles precies hetzelfde wil hebben in mijn eigen huis. “Ik was altijd al met inrichten bezig. Van jongs af aan gooide ik regelmatig de boel om, of het nou mijn eigen kleine slaapkamertje was, of bij vriendinnen… ik schoof er lekker op los”.

 

Toen de camera na een tijdje op andere mensen gericht werd (“Helemaal niet erg, hoor. Ik heb er echt enorm van genoten, maar ben toch ook wel blij dat ik in de tijd voor social media bekend was. Als ik nu die vreselijke comments lees, vraag ik me af of ik daar nog zin in zou hebben. Ik hou het graag gezellig.”) ging haar focus helemaal op huizen. Van alles doet ze (huizen aantrekkelijk voor de verkoop maken, inrichten van huizen, winkels of kantoren, bedenk het en ze kan het), maar het meest gelukkig wordt ze van het geven van een eenmalig interieuradvies. “Veel mensen willen wel iets anders met hun huis, maar weten niet zo goed waar ze moeten beginnen. Ik vind het echt geweldig om samen met hen hun huis en hun spullen te bekijken en dat zo in te richten zodat het past bij de wensen die iemand heeft.” Daarbij werkt ze vooral vanuit de klant en probeert ze niet per se haar smaak op te dringen. “Iedereen heeft een andere woonwens. Heb je kinderen of een hond dan heb je andere vragen dan een single persoon. Ik probeer echt te kijken naar de persoon en daar de inrichting op aan te passen. Ik vind het ook leuk om met de bestaande spullen toch een totaal ander plaatje creëren. Nieuwe en dure spullen kopen is zo makkelijk, veel leuker vind ik het om met wat er al is aan de slag te gaan. Ik ga wel uit van de basis, maar dit kun je heel goed ‘opleuken’ door een paar nieuwe items toe te voegen, of dat nou meubels zijn, een leuk behang, ander kleurtje of wat accessoires. Een eenmalig advies is voor veel mensen ‘lekker’ omdat ik samen met hen een uitgebreid plan van aanpak maak en daarmee kunnen ze dan zelf aan de slag. Een verfje, dingen clusteren, verplaatsen. En opruimen. Opruimen scheelt vaak al zoveel. En het is louterend.” 

 

Voor Franska.nl neemt Judith vanaf nu elke week een thema bij de horens. Hoe je jouw eettafel leuk dekt tot de ideale borrelplank in een handomdraai (“goed inkopen en leuk presenteren is meer dan de helft van je succes”) en het samenstellen van een schilderijen-palet op die ene, best wel saaie muur. Judith gaat het je allemaal vertellen. En het leuke is; het hoeft niet duur te zijn.  “Als de basis goed is in je huis, kun je het afmaken met betaalbare dingen. Ik ben dol op HEMA, Casa, Karwei, rommelmarktjes en kocht laatst acht goudkleurige lepels bij Blokker. Als je eenmaal je ogen open houdt voor leuke interieur-items, wordt het je tweede natuur.”

 

Je leest Judith elke week op zaterdag op Franska.nl

 

 

 

www.judithdeklijn.com
Instagram: @Judithdeklijn

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach