On y va. Naar Normandië in de herfstvakantie

Het zomervakantiebruin is bijna van mijn benen gepoetst en we hebben nog maar een paar mooie dagen tegoed tot het echt herfst is. Toch ook wel weer leuk hoor, herfst. Behalve de regen dan.

 

Om de herfstperiode in tweeën te breken hebben ze de herfstvakantie uitgevonden. Een heerlijke week om er nog even tussenuit te gaan. En waar kan dat fijner dan in het Franse Normandië?

 
Vlot te bereiken met de auto of de trein. Denk: sappige groene valleien, een ruige kust met de indrukwekkende invasiestranden Utah Beach en Omaha Beach, historische steden en pittoreske badplaatsjes. Dikke kans dat je daar in de herfstvakantie nog een paar twintig-graden-met-een-zonnetje-dagen aantreft. Hoe heerlijk is dat?
 

Ik zie mezelf al helemaal zitten in de Calvados, de streek waar ze de heerlijkste camembert en traditionele Franse boter maken. Dat is voor zo’n lekkerbek als ik natuurlijk de ideale vakantiebestemming. C’est si bon!

 

Een van de allermooiste steden van Normandië is Bayeux. Gelukkig gespaard gebleven in de Tweede Wereldoorlog waardoor je nog veel traditionele huizen en gebouwen kunt bezichtigen. Vanaf de top van de kathedraal Notre Dame heb je een adembenemend uitzicht over de omgeving.

 

 

 

Houd je van oesters, dan moet je hier zijn. Ouistrehamwas vroeger een klein vissersplaatsje dat is uitgegroeid tot een populaire badplaats met fijne zandstranden, op slechts tien kilometer van Caen. De veertig meter hoge vuurtoren herken je al van ver. Je kunt er, behalve lekker eten, ook heerlijk wandelen langs het water.

 

 

Of ga naar het ‘Monaco van het Noorden’: Granville. Een soort petit Paris met elegante straatjes vol herenhuizen. Nu je er toch bent, bezoek dan ook het ouderlijk huis van de grootste coutureontwerper uit de Franse geschiedenis, Christian Dior. Het museum, dat in een prachtige roze villa is gevestigd, heeft een grote verzameling schitterende stukken uit zijn legendarische kledingcollecties.

 

 

 

Zoek je nog een fijne plek om te overnachten? Kijk dan eens hier.
Op deze site kun je kiezen uit de leukste vakantiehuizen voor met z’n tweetjes, met het hele gezin of, doe eens gek, de hele familie. Ik zit me hier al te verlekkeren aan al die leuke plaatjes.

 

On y va? Ga je mee?

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit