Frits op de versiertour

Frits weet best dat vrouwen de leiding nemen (of al hebben). Dat geldt helaas ook voor Mia. Het handige is wel dat Frits een paar ‘goeie’ tips heeft om mannen te versieren

 

Zo zeg, ik hoor dat meisjes op de basisschool nu veel slimmer zijn dan jongens – en steeds slimmer worden – en dat zich op de middelbare school en de universiteit hetzelfde voordoet. Voor ons katten is dat geen nieuws. Bij ons zijn vrouwen al eeuwenlang nummer 1. Dat is hard, ja, maar wat doe je eraan? Ik herinner me mijn vader die op muizenjacht ging, elke dag weer. Helemaal uitgeput kwam hij aan het eind van de dag terug – o zo vaak met lege pootjes. En dan afgesnauwd worden door mijn moeder: ‘Ik ga ze zelf wel weer vangen!’ Zo word je als kitten al duidelijk gemaakt hoe de rangorde in kattenland ervoor staat.

 

En zo, met wat wij columnisten een bruggetje noemen, kom ik terecht op Mia, dat hautaine, hoerige ding van hiernaast. Ik kwam haar gisteren tegen en ging zo staan dat ze mijn buikje niet kon zien. Weet je wat ze zei? ‘Ga je nou zo staan dat ik je buikje niet kan zien, Fritsje?’ Ik werd vuurrood, nou ja, bij wijze van dan, en nou stond ik al heel raar, vanwege dat buikje dus, maar ik was nu ook zogezegd van mijn à propos – en toen viel ik ineens om. Dan wil je als man echt door de grond zakken, maar jullie herkennen dat als vrouw ook vast: de grond werkt in zo’n geval zelden mee.

 

Mannen zijn niet zo van de bloemen. Probeer het eens met een Lamborghini

 

Mijn oorspronkelijke plan: haar versieren en vervolgens nog lang en gelukkig enzovoort – inmiddels een jaar of vijf oud, dat plan – daar moet ik toch nog maar eens even goed over nadenken.   

 

Maar hé, laten we het vooral gezellig houden! Hoe versier ik een man? Nu vrouwen overal de leiding nemen zullen zij ook steeds vaker op de versiertoer moeten gaan in plaats van andersom.

 

Hier mijn bruikbare, praktische tips hoe jullie nog deze lente aan je favoriete man kunnen komen:

1.     Geef hem een cadeau. Mannen zijn niet zo van de bloemen. Probeer het eens met een Aston Martin of een Lamborghini. Vis van tevoren wel uit welke kleur auto zijn voorkeur heeft anders wordt het alsnog niks.

2.     Fluister hees in zijn oor: ‘Ik heb vanavond niets te doen…’ Het kan zijn dat hij zegt: ‘Nou, ik wel.’ Ja, dan houdt het natuurlijk op.

3.     Altijd goed als openingszin: ‘Ken ik jou niet ergens van?’ Maar dit nadrukkelijk niet doen als het, bijvoorbeeld, je buurman betreft, want dan zal hij zeggen: ‘Hé trut, ik woon al jaren naast je.’

4.     Wat ook kan: ‘Ik ben een beest in bed.’ Dat moet je vervolgens wel waarmaken, hè, anders komt hij van een koude kermis thuis en dat is meestal geen goed begin, een koude kermis. 

 

Nou, dat waren dan de leuke lenteversiertips van jullie Fritsje. En als er iemand nog een tip heeft voor jullie Fritsje hoe je een hautaine, over het paard getilde, arrogante tuthola versiert bij wie je net totaal bent afgegaan: ik hoor het graag!