Oma past op de kleinkinderen

 

 

Vandaag was het weer zo ver: traditiegetrouw vlak voor de zomervakantie ging onze koninklijke familie op de foto.

 

 

Natuurlijk zagen ze er allemaal stralend uit (ik ben redelijk jaloers aan het worden op het haar van Amalia, doe mij ook zo’n volle bos) en was er na de shoot de mogelijkheid vragen te stellen aan Wim-Lex en Máxima. Vanwege corona ging de fotoshoot uiteraard een beetje anders dan vorig jaar, er waren heel wat minder fotografen, maar het geklik van de camera’s was er niet minder om. Pff, ik zou gelijk panisch worden als er zoveel lenzen op me gericht waren. Maar goed, de koninklijke familie is het gewend natuurlijk.

 

 

Een groot deel van de vragen ging, niet geheel verrassend, over corona. Hoe gingen zij hiermee om? Máxima vertelde dat haar moeder toevallig in Nederland was toen de intelligente lockdown inging, waar ze nu heel blij mee was. Want oma past gewoon op de kleinkinderen wanneer de ouders op staatsbezoek zijn. En dat waren ze: in Indonesië. En dan zorgt de moeder van Máxima dus voor de tieners, want dat zijn ze inmiddels allemaal, en Máxima liet zich ontvallen dat dat niet altijd even makkelijk is. Zeker niet in coronatijd.

 

Nou weet ik nog hoe ik als tiener was (niet erg prettig om in de buurt te hebben), en dat keer drie… Nee, ik hoop toch dat zij wat minder puberaal zijn. Overigens is Amalia al bijna puber-af natuurlijk, die zit volgend schooljaar in de laatste klas van het gymnasium. Ze heeft een klas overgeslagen, en van vader Wim-Lex mag ze dat extra jaar gebruiken om zich te oriënteren op een vervolgstudie of misschien de wijde wereld intrekken. Prinses Amalia op backpack-avontuur? Ik zie het wel voor me, hoor.

 

Maar dan moet de coronapandemie wel voorbij zijn natuurlijk. Ook de royals hebben daar nog veel mee te maken. Beatrix heeft nog geen enkele knuffel gekregen van haar kleindochters, waar ze juist zo naar verlangt. Want ja, anderhalve meter hè… Zouden ze dat écht aanhouden, of dit voor de pers iets verdraaien? Er zal toch wel een knuffel, een kusje, een hug, hoe klein dan ook, hebben plaatsgevonden? Ik hoop eigenlijk van wel.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer