Oh yes: de Albert Heijn verkoopt nu kruidnootjespasta

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Oh yes: de Albert Heijn verkoopt nu kruidnootjespasta

 

 

 

 

Kruidnootjespasta! Een smeuïg smeersel met verkruimelde kruidnoten. Onweerstaanbaar op brood, crackers en wafels en, zoals wij op de redactie doen: in combinatie met banaan.

 

 

We horen je al denken: wacht eens even: is dit niet gewoon hetzelfde als speculoos? De smaken liggen inderdaad bij elkaar in de buurt en als je goedkoper uit wil zijn is Speculoospasta (van AH huismerk) een betere keus (€1,89 per 400 gr.) dan deze nieuwe Kruidnootjespasta (€2,99 per 350 gr.).

 

 

 

 

KRUIDNOOTJESPASTA SUIKER/ZOUT
Maar persoonlijk vind ik de suiker/zout verhouding wel lekkerder; in de nieuwe Kruidnootjespasta zit iets minder toegevoegde suikers (25g per 100 gr) en iets meer toegevoegd zout (0.17g per 100 gr) in vergelijking met de Speculoospasta (31g per 100 gram en 0.13g per 100 gr).

 

 

PALMOLIE
Een kritische (kruid)noot is er wel: de kruidnootjespasta is namelijk gemaakt met raap- en palmolie. Palmolie, plantaardige olie uit de vruchten van de oliepalm, is de meest gebruikte plantaardige olie ter wereld, maar heeft wel een controversiële reputatie. De productie gaat gepaard met vervuiling en ontbossing van het tropisch regenwoud. Palmolie zit overigens zo ongeveer in de helft van de producten in de supermarkt. In pindakaas zorgt palmolie er bijvoorbeeld voor dat de olie mengt met rest, zodat er bovenin geen laag olie ontstaat – iets waar sommige pindakaas-liefhebbers helemaal van flippen.

 

 

Voor mensen die echt geen palmolie in hun eten blieven tip ik meteen de (humble opinion) allerlekkerste chocoladepasta ter wereld.

 

Door: Redactie FavorFlav