Ik heb een geweldige prijs voor de Woensdag Windag van vandaag. Wedden dat dit je nieuwe verslaving wordt?

 

 

 

Ze wordt al de opvolger van Lucinda Riley genoemd. Soraya Lane schrijft namelijk ook verslavend mooie boeken die je in één adem uitleest. Ze was altijd dol op meeslepende verhalen en inmiddels is ze zelf een van de bestverkopende schrijvers van historische romans. 

 

 

De achtdelige serie De verloren dochters gaat over meeslepende liefdesgeschiedenissen van over de hele wereld. Het begint met zeven jonge vrouwen die bijeen worden geroepen in een advocatenkantoor in Londen, waar ze ontdekken dat alles wat ze dachten te weten over hun verleden niet klopt, en dat achter hun grootmoeders’ schijnbaar gewone levens, ongelofelijke verhalen van liefde en moed verborgen liggen. Een tijdje gelden kon je de Italiaanse dochter, het eerste deel, winnen en de mailbox ontplofte. Daarom mag ik nu van de uitgeverij het tweede boek weggeven, De Cubaanse dochter. Dit vertelt het verborgen levensverhaal van Esmeralda waarvoor haar achterkleindochter Claudia zelfs helemaal naar Cuba reist.

 

 

‘Londen, heden. Claudia’s leven is in korte tijd ingrijpend veranderd: ze heeft haar verloving beëindigd en haar drukke baan bij een bank opgezegd. Wanneer haar moeder vraagt mee te helpen haar grootmoeders geschiedenis uit te zoeken, wordt ze nieuwsgierig. Het enige spoor is een kistje van de familie Diaz, haar voorouders, ooit een van de rijkste families van Cuba. Ze besluit spontaan om naar Havanna te gaan. Daar ontmoet ze Matteo, die een foodtruck runt, en met zijn hulp ontdekt ze stukje voor stukje het verhaal van haar overgrootmoeder.

 

 

Havanna, 1950. Esmeralda is de oudste en favoriete dochter van Julio Diaz, de eigenaar van de grootste suikerplantage van Cuba. Sinds haar moeder is gestorven, helpt ze haar vader met het onderhouden van zakelijke relaties. Maar wanneer ze verliefd wordt op de Britse Christopher, weet ze dat haar vader deze liefde nooit goed zal keuren. De keuze die Esmeralda maakt, zal bepalend zijn voor haar hele familie.’

 

 

 

 

 

 

Nou, dat is vast ook wel iets voor jou nietwaar? Stuur me maar snel een mailtje via winnen@franska.nl

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit