Oh nee: niet stofzuigen onder je bed is slecht voor je gezondheid

 

Schoonmaken is niet bepaald mijn sterkste punt; ik vind het meestal doodzonde van mijn kostbare tijd.

 

 

 

Het is niet zo dat ik het nooit doe, maar grondig is anders. Het ergste van alles vind ik stofzuigen, ik krijg altijd last van m’n tere rug en dat ding past nooit echt overal goed tussen. Meestal is het daarom een vliegensvlugge ronde: ik sleep de stofzuiger door het huis en hoop maar dat er nergens een te grote berg met stof blijft liggen.

 

De plek die ik standaard oversla is dat stuk onder mijn bed, want dat is al helemaal een onmogelijke opgave. Helaas ben ik recent tot een heel akelige ontdekking gekomen, waardoor ik hier toch maar even op terugkom. Het niet stofzuigen van dit gedeelte kan namelijk flinke gevolgen hebben voor je gezondheid. Volgens Michael Barnett (expert op het gebied van stofzuigers) is het daarom van groot belang dat we dit minstens één keer per week doen. Ik word al moe van het idee. Maar waarom is dit dan toch van groot belang?

 

Nou, behalve haren en stof kunnen zich dus ook huidschilfers, pollen, bacteriën, schimmelsporen en uitwerpselen van huisstofmijt onder je bed ophopen. Ik weet het: dit klinkt heel vies, en dat is het ook. Al deze viezige deeltjes adem je ’s nachts in en dat kan bepaalde aandoeningen tot gevolg hebben, zoals astma.

 

En je hoeft niet eens last te hebben van bestaande allergieën of luchtwegaandoeningen om de gevolgen van die stofdeeltjes te merken. Die deeltjes kunnen als je slaapt tot diep in je longen doordringen, waardoor je last kan krijgen van geïrriteerde luchtwegen. Dus word je vaak wakker met dit soort klachten en heb je geen idee waar het vandaan komt? Dan weet je nu waar het eventueel aan kan liggen. Misschien toch niet zo’n slecht idee om eens per week die stofzuiger onder dat bed door te halen?

 

Bron: Apartment Therapy

 

 

 

Door: Redactie Amayzine.com