Nutella-chaos

 

We houden allemaal van heerlijk smeuïge Nutella. Maar om er nou voor te vechten? 

 

 

 

Nutella. Bij het woord alleen al begin ik te watertanden. Héééérlijk. Op de redactie eten we het vaak op een rijstwafel. En dan niet een zielig laagje. Nee, het wordt met heel dikke lagen belegd. En dan een klein beetje zeezout erbovenop. Yummm. Ja, dat maakt mijn dag gewoon goed. Maar het állerlekkerste is het wel op een crêpe. Of op een wafel. Of beschuit. Eigenlijk kan het op alles.

 

Maar of ik er nou echt om zou vechten? Nee. Waarschijnlijk niet. In Frankrijk denken ze daar wel anders over. Gisteren kwamen er beelden uit van de Franse Intermarché-supermarkten waar volwassen mannen en vrouwen aan het duwen, trekken en ruziën waren om zo’n pot met heerlijk smeuïge pasta in handen te krijgen. Waarom? Omdat er 70 procent korting op de potten zat. Dat bracht de prijs van €4,50 naar €1,40. 

 

De ruzie liep in het kleine Ostricourt in Noord-Frankrijk blijkbaar zo erg uit de hand dat de politie ingeschakeld werd om mensen uit elkaar te halen. Best heftig voor zo’n potje. Maar €1.40 is dan ook wel héél goedkoop voor zoiets hemels. Toch? 

 

Kijk hieronder zelf maar naar de beelden. Wat zou jij doen? Lekker mee trekken of ergens anders de normale prijs van €4,50 accepteren? 

 

 

 

Door Danique van Leeuwenstijn