Note to self: Koop géén pepernoten voor 5 december

 

Het was jullie natuurlijk ook al opgevallen, de eerste pepernoten zijn gesignaleerd. En bij ons in de stad is de pepernotenwinkel alweer geopend. 

 

 

Ik ben nog maar nét die coronakilo’s kwijt. En nu dit. Ik trap er niet meer in. 
Al jaren ben ik voor diverse sinterklaasactiviteiten de PA van Sinterklaas. En dan worden we overladen met pepernoten, speculaas, marsepein, et cetera. En ik vind het allemaal lekker. Helemaal de roomboterbanketstaaf. Even in de oven, en weg is die. Vorig jaar ben ik uiteraard niet met Sinterklaas op pad geweest, maar troostten we onszelf met chocoladeletters, borstplaat en meer. 

 
Maar ik moet me nu zo inhouden. Vanochtend deed ik boodschappen in mijn favoriete supermarkt en zag ik tot mijn groot genoegen – of tot mijn grote schrik, weet nog niet welke van de twee het is – pepernoten van bekende koekjesmerken. Wie verzint dit? Ik stond al bij de kassa toen ik toch éven terug liep. Had bíjna beide smaken in mijn kar gegooid. Bíjna.

 
Ik ken mezelf: zakje open, ééntje proeven. En natuurlijk zijn ze lekker. En voordat je het weet zijn beide zakken leeg, nog voordat er überhaupt een pot thee is gezet. Want daarvoor had ik ze dan natuurlijk gekocht, als iets lekkers voor bij de thee. 

 
Ik ben benieuwd hoelang ik dit kan volhouden. Nog elf weken, en dan mag het.

 
De mondmaskers zijn zo goed als overal afgeschaft. Ik heb er nog wel een stel over trouwens. Misschien kan ik ze tot 5 december beter als oogkleppen gebruiken. 

 
Wordt vervolgd…

 

Groetjes Grace. 
 

 

Door: Grace Bregman