Dit ziekenhuiseten kan zo een Michelin-sterrenrestaurant in

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Dit ziekenhuiseten kan zo een Michelin-sterrenrestaurant in. 

 

 

Een ziekenhuis in België geeft patiënten zulk lekker eten, dat het zelfs in een restaurantgids is genoemd. De culinair recensent heeft het over heerlijke broodjes en een stoofschotel die net zo lekker is als in een Italiaans restaurant. Het ziekenhuis, Het AZ Zeno in Knokke-Heist, is natuurlijk apetrots.

 

In het AZ Zeno geen sufgekookte wortels en aardappelpuree als stucbeton, maar heerlijke verse maaltijden, bereid met groente uit de moestuin van het restaurant. Culinair recensent Willem Asaert was daar zo van onder de indruk, dat hij een ronkende recensie schreef van het ziekenhuis de Gault & Millau-gids. De broodjes geeft hij twee koksmutsjes, en de ossobuco viel goed in de smaak bij Willem, hij schreef dat die net zo rijk smaakt als in een goed Italiaans restaurant.

 

Goed voor herstel
Het ziekenhuis is dolblij. Goed eten is belangrijk voor een goed herstel, schrijft de cateringmanager van het ziekenhuis. ‘Als restaurant is het natuurlijk niet onze ambitie om een sterrenrestaurant te zijn,’ zegt hij tegen de verslaggever van het AD. ‘Deze vermelding is een erkenning van onze filosofie.’

 

Fletse groente
Kon je in Nederlandse ziekenhuizen maar zo smullen, maar jammer genoeg staan hier nog vaak fletse groente en smakeloze happen op het menu. Een paar ziekenhuizen proberen daar verandering in te brengen: in Amersfoort krijgen patiënten regelmatig kleine hapjes aangeboden, met de verwachting dat ze dan beter gaan eten. En een ziekenhuis in Enschede biedt behalve koffie en thee ook eiwitshakes, allemaal met het doel om mensen sneller te laten opknappen.

 

Bron: AD.nl

 

 

 

Door: Redactie FavorFlav