Nooit meer Tinderen?

 

Ben je op zoek naar een leuke partner en heb je een zere duim van het swipen? Viel die laatste afspraak weer reuze tegen? Dan heb ik een geweldige tip voor je.

 

Heb je het televisieprogramma First Dates weleens gezien? Waarin twee singles samen een hapje gaan eten in de hoop dat ze in elkaar de liefde van hun leven vinden? Ik vind het altijd zo leuk om naar te kijken. Eerst was er alleen de Engelse versie, maar sinds een tijdje bestaat er ook een Nederlandse.
 
Een van de mooiste barmannen van Nederland ontvangt de vrijgezellen van allerlei pluimage in het vaste First-Dates-restaurant. Groot, klein, dik en dun, oud of jong, het maakt niet uit. Met een lekker drankje probeert hij hun zenuwen een beetje tot bedaren te brengen. En dan is het wachten op hun afspraakje. Ik zit dan ook op het puntje van mijn stoel en de zenuwen gieren dan ook door mijn keel. Zou hij of zij een beetje zijn zoals de kandidaten gehoopt hadden?
 
Natuurlijk zit ik een beetje over de schouder van deze kandidaten mee te gluren. Maar ik hoop altijd zo dat ze de ware vinden. En hoe ongemakkelijk is het om met een wildvreemde aan tafel te gaan zitten. Ik heb het ook weleens gedaan en geloof mij maar, zelfs zonder camera’s erbij is dat hartstikke spannend. Soms denk je dat het een match made in heaven is, maar dan blijkt dat de één de ander totaal niet ziet zitten.
 
Je gelooft het misschien niet, maar er is zelfs al een stelletje dat elkaar in het First-Dates-restaurant heeft leren kennen dat gaat trouwen: Noëlle en Kevin uit Amsterdam. Dus soms schiet cupido in één keer raak. Hoe is het mogelijk?!
 
Nou, ik was al fan; nu jij nog. Dus heb je zin in een gezellige avond, of heb je nog een single opa, buurman of zus die het Tinderen inmiddels heeft opgegeven? Geef je dan hier op! 
Je weet maar nooit…
 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit