Nooit meer irritatie om je beddengoed dat verfrommeld uit de droger komt

 

Irritatie numero uno: dat m’n beddengoed helemaal in elkaar gedraaid uit de droger komt. Ik waste het dus blijkbaar jarenlang verkeerd, want dat moet zó.

 

 

 

Ik houd ervan, een vers bed met frisse lakens. Liefst uit de droger want dan zijn ze zo lekker zacht. Maar iedere keer stond ik me suf te strijken omdat het overtrek helemaal verfrommeld uit de droger kwam. Vaak zat het zo in elkaar gedraaid als een heel dikke bal die van binnen nog hartstikke vochtig was. Wat een klus om dat weer droog en glad te krijgen. Zo irritant. Maar dat is dus heel eenvoudig op te lossen, supersimpel!

 

Dekbedovertrekken hebben vaak knoopjes aan de onderkant en als je die even dichtdoet scheelt dat al een heleboel. Of je bindt de onderkant even bij elkaar met een elastiekje. En vriendin P had echt een wereldtip: je maakt er gewoon een pakketje van. Even op de juiste manier vouwen en het gaat voortaan altijd goed. Dat doe je als volgt:

 

  • Je vouwt het dekbed verticaal van de ene naar de andere kant
  • Vouw de onderkant horizontaal voor een derde naar binnen
  • Vouw de rest van het dekbed daar omheen. (Je rolt de rest van de stof er het als het ware omheen.)
  • Het opgevouwen pakketje leg je onderin de droger en de rest van de natte was leg je daar bovenop.
  • Droger aanzetten en niks meer aan doen.

 

Als het programma klaar is zal je zien dat het dekbed nog steeds als een pakketje gevouwen is maar dat de stof droog is en je ook veel minder kreukels weg te strijken hebt. Halleluja!

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit