Slippertjes uit de kast, het wordt weer mooi weer

 

Naast de benzineprijzen en de oorlog in Oekraïne is het weer ook altijd een onderwerp van gesprek. En terecht, want het weer is volgens mij compleet van de leg.

 

 

 

Ik zat dus afgelopen weekend in Madrid. Toen ik die reis in januari boekte hoopte ik stiekem op 20 graden en een zonnetje. Want het hotel had een zwembad op het dak en een knetterhippe rooftopbar. Ik zag me al helemaal zitten met m’n voeten in het water, nippend aan een gin-tonic en kijkend naar een prachtige zonsondergang.

 

Nah, dat liep effe anders. Het was koud. Zo koud zelfs dat ik in een winterjas met shawl bij een temperatuur rond het vriespunt en met de moed der wanhoop op dat dakterras zat. Niet alleen in het besneeuwde Haarlem maar ook in Spanje was het weer dus totaal van de leg.

 

Mijn kast puilt uit van de zomerjurken en beeldige slippertjes, maar ik zit hier vandaag met een wollen trui en dikke sokken m’n stukkies te tikken. Maarrrr… tromgeroffel… zou het dan toch beter worden? Als ik de weermannen en -vrouwen mag geloven wel. Want vanaf begin volgende week stijgen de temperaturen in het binnenland tot maar liefst 20 graden. Weerman Raymond Klaassen van Weerplaza weet het zeker: ‘We houden er rekening mee dat we naar de 18 tot 20 graden kunnen gaan. Daar zijn we vrij zeker van. Van de winterdip via een herfstdip gaan we weer naar een echt lentegevoel.’

 

Of de slippertjes uit de kast kunnen is nog even de vraag, maar alles is beter dan die slome wintertrui en de verwarming aan!

 

Bron: AD.nl

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit