Nog niet aan vakantie toe? Doe dan een dagje Parijs

 

Ik kan het me zo voorstellendat je die zomervakantie dit jaar even skipt.

 

Het is waarschijnlijk toch niet zoals je het graag hebt en dat hotel kan nog zo leuk zijn, als je er in quarantaine moet zitten, is zelfs Plaza Athenee een gevangenis. Maar mocht je toch behoefte hebben aan een beetje buitenland heb ik de tip. Een dagje Parijs. Zo doe je dat.

 

1.  Ga met de Thalys

Thalys is een feest. Vanaf het moment dat je instapt, hoef je niets meer te doen. Geen incheck, niet door de douane, geen koffer afgeven, gewoon zitten en klaar, Vanaf Schiphol ben je drie uur later op Gare du Nord. Je kunt opstappen op Amsterdam Centraal, Schiphol of Rotterdam, dan is het helemaal een zucht voordat je in Frankrijk bent.

 

2.  Kinderen zijn een koopje

Je betaalt maar 15 euro per kaartje per kind. Dat ben je in Amsterdam minstens aan parkeerkosten kwijt.

 

3.  Elke zondag zijn alle musea gratis

Ik zeg het maar. Compenseert dat treinkaartje weer

 

4.  Neem eten en drinken mee

De restauratie van de Thalys is dicht vanwege corona dus neem je eigen lekekre hapjes en water mee.

 

5.  Mondkap mee

Die is verplicht en, dat is het enige nadeel, de Thalys wordt wel uitverkocht. Dus het kan zomaar zijn dat je naast een vreemde zit. Tenzij je een even aantal stoelen boekt natuurlijk, dan zit je lekker bij elkaar. In ons geval, wij waren met z’n drieën, zat ik zowel heen als terug naast een vreemde. Maar allebei wel keurig de mondkap op, dus ok.

 

6.  Parijs leeft op de stoep

De burgemeester heeft de regels versoepeld waar het terrassen betreft en omdat je in tijden van corona beter buiten dan binnen kunt zitten, is het een gezelligheid van jewelste op de stoepen.

 

7.  De grote hotels zijn dicht

Dus niet dromen van lunches op de binnenplaats van hotel Costes.

 

Als je om 08:30 de trein neemt, ben je om 11:30 ijn Parijs. Om 17:30 stap je weer in met stokbroodjes brie en een klein flesje wijn en om 20:30 ben je weer op vaderlandse bodem. Ideaal toch?

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach