Nog even over ons feestje

 

 

Een dag niet gebubbeld is een dag niet gewerkt, schreven we laatst voor de grap op onze instagram-account. Al eens gezien trouwens? 

 

We bubbelden dus ook bij de nieuwjaarsborrel. Ik hou wel van een bubbeltje, mocht je het nog niet weten. Al moet ik er altijd wel een hapje bij. Vandaar dat ik zorg dat er wat te knabbelen, snaaien of smeren bij de hand staat. Voor onze borrel maakte ik drie verschillende smeerseltjes. Lekker brood erbij en het feest kan beginnen. Proberen?

 

1 Peterselie-pistache-dip (van vriendin Ellen)

150 gram gepelde pistachenootjes, 2 deciliter olijfolie, beetje zeezout, 1 geperst teentje knoflook, 4 eetlepels fijngesneden platte peterselie en 200 gram geitenkaas tot een grove pasta malen. Verrukkelijk! (Ellen doet het trouwens met peynir, dat is een Turks schapenkaasje, dan is het iets steviger)

 

2 Ligurische tapenade

Neem hiervoor 250 gram ontpitte taggiasche zwarte olijven (die komen uit Ligurië), 20 gram ansjovisjes in olijfolie, 50 gram kappertjes (even afspoelen en goed uit laten lekken) en 180 gram extra vergine olijfolie. Olijven, ansjovisjes en kappertjes maak je klein, meng je met de olie en klaar ben je! Kan met een keukenmachine, maar officieel hoort het met de hand gesneden te worden.

 

3 Geitenkaas-basilicum-crème

Zachte geitenkaas meng je in de keukenmachine met een flinke klots crème fraîche, een paar grote scheppen gemalen Parmezaanse kaas, een handvol basilicumblaadjes en een eetlepel pijnbooompitten. Net zoveel room erbij tot het smeerbaar is. Ik doe het dan altijd in een klein schaaltje, waar ik eerst een stuk plasticfolie in heb gelegd. Voor het serveren, keer je het schaaltje om, legt het op een bordje op een bedje van rucola of cresson, toefje basilicum er bovenop, eventueel wat geroosterde pijnbooompitjes eromheen strooien en smeren maar.


 

Eet smakelijk!

 

.

 

Door Franska.

Fotografie portret: Esmee Franken, Visagie Linda van Ieperen, Haarstylist Mandy Huijs