Nog eentje dan

 

 

Ik weet niet hoe het met jouw goede voornemens is, maar ik heb besloten om dit jaar wat minder te gaan drinken…

 

 

De afgelopen maanden schonk ik steeds vaker een glas wijn in; even wat verwennerij voor mezelf. En ik had totaal geen ruggengraat om nee te zeggen als iemand vroeg of ik er nog eentje wilde. Maar inmiddels slaap ik slecht, is mijn gezellige muffintop boven de broekband veranderd in een focaccia en ben ik gewoonweg niet fit. Tijd voor actie dus. 

 
Omdat ik wel een stok achter de deur nodig heb, schreef ik me in voor No Wine Today. Een online motivatieprogramma dat wel werkt om van deze ongezonde gewoonte af te komen. Niet door mij te vertellen dat ik niet mag drinken, maar juist om mijn mindset en daarmee mijn gedrag te veranderen.

 
Afgelopen maandag ben ik gestart, nog wat schemerig in mijn hoofd van de borrel met de buren van de zondag ervoor. Het is de bedoeling dat ik dertig dagen achter elkaar geen alcohol drink. De eerste dagen waren een makkie. Maar donderdag had ik het koud, was ik moe en wilde ik graag een glaasje rood bij de pan met suddervlees. Mijn goede voornemen piepte en kraakte, maar de fles bleef dicht. Voor de vrijdagmiddagborrel schonk ik mezelf een glas alcoholvrije wijn in. Veel supermarkten hebben inmiddels een heel schap vol met allerlei varianten. Misschien is dat even wennen, maar het is voor het goede doel nietwaar?

 
Met mijn eigen digitale notitieboekje op de site van No Wine Today heb ik een fijn steuntje in de rug op lastige momenten. En iedere dag ploft er een motivatiebericht met tips, tricks, recepten en persoonlijke succestools in mijn mailbox.

 
Inmiddels ben ik bij de zondag aanbeland en zit ik aan een mooi glas met alcoholvrije gintonic. Niet van echt te onderscheiden. Zo houd ik het nog wel even vol. Cheers!

 
Wil jij ook een stok achter de deur? Schrijf je dan vandaag nog in zodat je op de eerstvolgende maandag kan starten. Ik heb een mooie korting* van 5 euro voor je geregeld op de 30-dagenprogramma’s:  de Mindset Fix of de Deep Fix.
 
 

*De code FRANSKA5 is geldig tot 31 januari 2021
 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit