Sonja: Al van gehoord? Alleen al de naam vind ik zo cool dat ik ‘m direct als websitenaam wilde vastleggen. Bleek-ie helemaal niet zo origineel te zijn; er zijn creatievelingen die dit woord eerder bedacht hebben dan ik. Maar dat doet niet af aan de trend die ik jullie wil laten zien. De naam past er perfect bij, al bedacht of niet.

 

Ik ben dol op deze stijl! Zo zou ik het thuis direct willen. Of heb ik dat eerder ook al gezegd? Maar nu het mooi weer is, word ik ook gevoeliger voor buiteninvloeden: grote bladdessins, veel groen, tropische bloemen. En de Jungalow-trend combineert dat alles met de lijnen uit de jaren zeventig. En o ja, met een snufje roze, dat maakt altijd alles leuker.

 

Chic zusje
De Jungalow-sfeer heeft ook wel iets weg van de Urban Jungle Trend. Er is wel een verschil dat die laatste veel industriële invloeden heeft. De Jungalow heeft eerder iets chics, iets verfijnds en is – als je dat zo kunt zeggen – wat vrouwelijker. Het is eigenlijk gewoon het chique zusje. Want waar de een stopt bij stoere grote planten, voegt de grote zus er nog een paar tropische bloemen aan toe. En in de Jungalow zijn de prints niet alleen botanisch maar zie je ook veel jungledieren terugkomen: van papagaaien en kaketoes tot flamingo’s en aapjes.

 

Seventies
Ik vind de seventies sowieso een designperiode met de mooiste belijning. Je ziet nu gelukkig veel merken die dit lijnenspel weer oppikken. Van echte designstukken tot mijn laatste gevonden schat voor een prikkie bij deze winkel. En je hoeft niet alles uit deze periode neer te zetten, het mixt en matcht prima met wat je al hebt staan. Misschien is dat eclectische ook wel wat mij hier zo aanspreekt, saai wordt dat nooit. Dat zag ik eerder ook al in dit bijzonder goed gelukte hotel.

 

Bloemetjesbehang
Print op print, ook dat mag weer. Combineer gerust een bloem met een streep, of een bladprint met stippel. Of combineer verschillende bloemenprints in allerlei kleurstellingen, op de wand, de bank en de kussens. Lekker bont en vrolijk. En wat hier niet mag ontbreken, is natuurlijk een kek behangetje. Bij mijn favoriete behangfabriek vind je de allermooiste en helemaal op maat van je eigen muur, trap of plafond!

 

 

  

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, food en garden. Ze is dol op magazines en reist graag. Sonja is getrouwd en heeft twee kinderen.

Fotografie: Behangfabriek