Sonja: Wanneer is een hotel geslaagd? Voor mij moet de basis natuurlijk schoon en netjes zijn en er van uitgaande dat dit voor elkaar is, moet het interieur vooral verrassen. De sfeer, de muziek, de mensen, het ontbijt, het moet kloppen. Niks mis met de grote franchisehotels waar ieder kamertje een kopie is van z’n zusje, maar ik wil meer. Meer inspiratie, meer moois… The Hoxton in Amsterdam bijvoorbeeld.

 

 

Zoals ik een restaurant kies voor het eten, kies ik een hotel voor de looks. Ik rijd er graag een paar kilometer voor om als het zo uitkomt. Het moment dat ik aan kom lopen en de lobby zie kan het hele tripje maken of kraken. Zo’n lobby is eigenlijk de belofte van wat er nog komen gaat. En de klap op de vuurpijl moet dan toch wel de kamer zijn. Wat een geluksmomentjes heb ik al beleefd toen bleek dat die boven verwachting mooi was!

 

Toen ik het bijzonder goed gelukte hotel The Hoxton tegenkwam, moest ik twee keer kijken of het nou om een waanzinnig huis ging of een hotel. Wat hebben ze hier een goed gevoel voor kleur en materiaal! Alleen van de foto’s gaat mijn stylinghart al harder kloppen.

 

Classy velvet tegenover stoer bruin leer met tinten als oranjebruin en mosterdgeel. De kamers zijn stuk voor stuk met oog voor detail afgewerkt. Ze hebben ook iets met tegeltjes, want overal liggen de inspirerendste patronen. Hier geen copy/paste-verhaal, want iedere kamer is anders ingericht. Eclectisch is het! Wat eigenlijk vooral betekent: het mixen en matchen van alles wat mooi is.

 

Amsterdam here I come,
voor hotel The Hoxton rij ik zeker om!

 

Voor dit hotel hoef je niet eens de grens over. Het enige wat ‘moet’ is een weekendje Amsterdam plannen. Heel vervelend! Wil je toch liever iets verder van huis, dan heeft The Hoxton ook nog twee hotels in Londen (Shoreditch en Holborn). En binnenkort gaat hun New York-locatie open en zoals bij al hun hotels zal de sfeer hier ook een mix van design, lekker comfy en huiselijk worden.

 

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, food en garden. Ze is dol op magazines en reist graag. Sonja is getrouwd en heeft twee kinderen.

Fotografie: The Hoxton