Welkom in mijn huis!

Sonja: Oh, wat zou ik bij dit huis graag willen zeggen dat het mijn huis is. Helaas is dat niet zo, maar het zou kunnen.

 

 

Dit is mijn droomhuis, want het is toch een perfecte mix tussen stoer, vrouwelijk en eigenheid? Het wijkt af van alles wat ‘safe’ is. Die donkere wanden, dat moet je maar durven. En die badkamer! Hier geen standaard grijs/witte tegels maar een echt kunstwerk op de wand. Ik doe mijn best om dit zonder uitroeptekens te schrijven, maar het lukt bijna niet. Alles in me schreeuwt ‘ jaaaaaa, ik wil dit ook!’

 

Dark deco
Na een fase van zachte pastelkleuren is Nederland klaar voor iets krachtigers. De diepe donkere kleuren zie je steeds meer en in combinatie met wat art-decodetails is hier een heel nieuwe sfeer aan het ontstaan. Laten we het beestje een naam geven ‘Dark Deco’. Het is een rijke sfeer, waar niets minimalistisch aan is. Juist het combineren van heel veel mooie materialen maakt deze stijl uniek.
In de keuken zie je bijvoorbeeld dat het carrara marmer op een geheel eigen wijze toegepast is in een visgraatpatroon. Waar voorheen waarschijnlijk gekozen zou zijn voor een rustige, lichte betonvloer kozen ze hier voor een donkere tegelvloer met ook weer een marmereffect. Plus plus plus!

 

Zó 2016…
Het plafond 9010 wit? Dat is zo 2016, vanaf nu schilder je je plafond mee in de kleur van je wand. Een donker plafond, mee geschilderde deuren, we gaan het gewoon doen. Het perfecte blauw dat hier gebruikt is noemen ze bij Little Green ‘Hick’s Blue 208’. Het heeft iets warms in zich waardoor het goed te combineren is met zowel bruinen als grijzen. De kleur is vernoemd naar David Hicks, een belangrijke ontwerper uit de jaren zestig en zeventig, hij gebruikte krachtige kleuren in combinatie met wit om een opvallend effect te creëren.
De verlichting is rond. Een directe vondst uit de art-decoperiode, dat deze stijl extra kracht geeft. Accenten van messing goud geven een luxe touch in iedere kamer. Het hoeft maar iets heel kleins te zijn zoals bijvoorbeeld de fitting van een lamp, een kandelaar of een vaasje.

 

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, food en garden. Ze is dol op magazines en reist graag. Sonja is getrouwd en heeft twee kinderen.

Fotografie: Jessica Gold

 

Fotografie: Pia Ulin en The Renwick hotel