We beginnen 2017 met een knal!

Oudjaarsavond vraagt om feestelijke styling. Met wat extra decoratie en feestelijke hapjes is de toon gezet en kunnen we 2017 inluiden.

 

 

 

Deze gouden piñata is super eenvoudig te maken en zorgt voor een prachtig decor tijdens het oud- en nieuw feest. En als je niet van een potje meppen houdt dan kan ie natuurlijk ook gewoon mooi als decoratie hangen.

Om deze DIY piñata te maken, heb je als eerst een  papieren lantaarn nodig (Xenos) . Gebruik voor het gemak een cirkelpons (Hema of Pipoos) of knip  140 papieren cirkels in de kleur naar keuze. Voor een ‘ombre’ effect heb je ongeveer 40 zilveren, 60  gouden en 40 bronzen cirkels nodig. We beginnen met plakken vanaf de onderkant van de lantaarn, plak de bronzen rondjes rond de basis met behulp van een lijmpistool. Werk nu omhoog en zorg ervoor dat je de cirkels laagje voor laagje opbouwt.

Maak steeds drie rijen brons, 3 rijen goud en 3 rijen van  zilver en bedek zo de hele lantaarn. Voordat je de laatste papieren cirkels vastlijmt vul je de piñata met traktaties vanaf de bovenkant van de lantaarn. Bind een mooi lang lint of touw aan het frame van de lantaarn en hang je DIY piñata op.

Het feest kan beginnen!

 

 

 

 

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, food, en garden. Ze is dol op magazines en reist graag. Sonja is getrouwd en heeft twee kinderen. 

 

Fotografie: Lia Griffith