Nieuwslezers zijn ook net mensen

 

Vroeger zat de nieuwslezer achter zijn desk in de studio. Daar las hij of zij stoïcijns voor wat er die dag in de wereld gebeurd was en dat was dat.

 

Ik was dan ook stomverbaasd toen ik erachter kwam dat Fred Emmer er ook nog een carrière als schrijver van erotische verhalen op nahield.

 

Tegenwoordig zijn nieuwslezers zelf nieuws. Zo stond Dione Stax wekenlang op de voorpagina’s van de roddelpers vanwege een vermeende affaire met Humberto Tan, deden Merel Westrik, Simone Weimans en Rik van de Westelaken mee aan Wie is de Mol, staat Annechien Steenhuizen deze maand als volleerd topmodel op de cover van het blad Nouveau, schreef Amber Brantsen een boek en won Astrid Kersseboom vorige week de finale van De Slimste Mens.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Astrid Kersseboom (@astridkers) op


 

Van Joop van Zijl, Maartje van Weegen en Harmen Siezen, ‘gezichten’ die met monotone stem het wereldnieuws van die dag opdreunden, had je toch geen idee dat ze naast het achtuurjournaal ook nog een leven hadden? Anno 2020 zijn de presentatoren Bekende Nederlanders van formaat. En gek genoeg kijk ik daarom toch een beetje anders naar deze ‘anchors’ van het nieuws.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Annechien Steenhuizen fan (@misschienannechien) op

 

Zo let ik bij Annechien op haar hippe schoenen met hakken, denk ik bij Astrid altijd dat ze een binnenpretje heeft en zie ik bij Simone nog steeds voor me hoe ze zingend en dansend uit haar dak ging bij een van de opdrachten in Wie is de Mol.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Simone Weimans (@simoneweimans) op

 

 

Het zijn ook net mensen hè?

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit