Niet de slimste, maar ook niet de grappigste

 

 

Gisteren ook De Slimste Mens gezien? De grote finaleweek is begonnen, en zo zaten gisteren Frank Evenblij, Rob Kemps en Tijl Beckand in de stoelen.

 

 

En die laatste heeft in ieder geval wat losgemaakt. Bij mij en bij twitterend Nederland. Nou moet ik eerlijk zeggen dat zijn humor en mijn humor al niet echt lijken te matchen, want heel grappig heb ik hem nooit gevonden. Ik vond hem wel altijd sympathiek, maar gisteren kwam hij toch anders op me over.

 

Wat ik zag was eerder een mix van arrogantie en misplaatste, mislukte grappen. En zo misgunnend naar z’n medekandidaten toe. Echt een beetje pijnlijk om naar te kijken vond ik het stiekem. En toch blijven kijken natuurlijk hè, maar de ongemakkelijkheid was duidelijk voelbaar. Nou ben ik benieuwd: zou Tijl gisteren ook zo voor de tv hebben gezeten? Dat ie toch dacht ‘Oei, die grappen waren niet helemaal geslaagd’? Hoe dan ook, Twitter ging los zoals ik al zei.

 

 

 

 

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer