Netflixtip: The Worst Roommate Ever

 

De laatste tijd zit Netflix heel lekker in de true crime-afdeling, maar het gaat ook daarmee steeds meer de bizardere hoek in.

 

 

 

Daar hoor je mij overigens niet over klagen hoor, want het kan mij niet bizar genoeg zijn. En daarom vind ik dit ook weer een onwijze aanrader: The Worst Roommate Ever staat online met een heel seizoen en hierna klaag je nooit meer over jouw vieze studentenhuis.

 

Want ik denk dat bijna iedereen wel eens een huisgenoot heeft waarmee het niet bepaald klikte. Nou, het kan dus altijd erger. Het kon namelijk ook Dorothea Puente zijn met wie je kwam samen te wonen, en dan was de kans groot geweest dat je het niet meer kon navertellen. Deze vrouw zag er namelijk op het eerste oog uit als een lief omaatje, maar schijn bedriegt: ze was knettergek en daar werden haar huisgenoten in de Amerikaanse stad Sacramento de dupe van.

 

En deze Dorothea was behoorlijk uitgekookt, hoor. Ze nam namelijk alleen maar mensen in huis met psychische problemen en/of drugsverslavingen en vervolgens drogeerde ze deze nieuwe roomies en nam al hun waardevolle spullen in. Is dat het ergste? Nee hoor: naar schatting vermoordde ze tussen de negen en vijftien huisgenoten. Meine gute.

 

Eén van die huisgenoten was Bert, die door een zorgmedewerkers bij Dorothea terecht kwam. Hij was een Amerikaanse man met Mexicaanse afkomst die leed aan schizofrenie. Dorothea beloofde zijn zorgmedewerkers plechtig hem goed in de gaten te houden. Nou… Dat liep inderdaad iets anders af.

 

Wat deze docuserie interessant maakt is dat er veel eigen beeldmateriaal bij zit, van de tijd dat Bert bij haar inwoonde. Dus je ziet Bert voorbijkomen, maar ook andere huisgenoten die er in die tijd woonden. Dat maakt het vind ik altijd nog wat grimmiger en enger, die homevideo’s.

 

Uiteindelijk werd Dorothea in 1988 opgepakt, en dat terwijl er zes jaar daarvoor al vermoedens waren dat het thuis niet helemaal koosjer was. Ook opvallend: ze bleek zo’n vijftien jaar jonger te zijn dan ze verkondigde. Een oudere leeftijd zou beter werken in haar rol als lieve, behulpzame oma. Weer een bizar verhaal, thanks Netflix. We hebben weer even wat om mee vooruit te kunnen.

 

https://youtu.be/sI5Vg-17t4s

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer