Netflix-tip voor insomniacs

 

Slapen, het is voor mij altijd al een opgave geweest. En het lijkt wel dat hoe ouder ik word, hoe moeilijker het wordt.

 

 

 

Echt, ik benijd de mensen die hun kussen raken en al in coma zijn. Of nog erger: die overal kunnen slapen. Zittend, liggend, ik heb zelfs een vriend die staand in de Amsterdamse Bubbels kon slapen. Toegegeven: daar kwam wel heel wat alcohol bij kijken, maar tóch.

 

Om toch hier en daar wat uurtjes slaap te pakken probeer ik vaak melatonine (werkt bij mij niet echt), of als het écht beroerd gaat neem ik slaappillen. Maar aangezien die behoorlijk verslavend zijn, redelijk wat bijwerkingen hebben en over het algemeen niet heel goed voor je slaap zijn op de lange termijn, moet ik wat anders bedenken. En zo was ik dus al bekend met de app Headspace, die aan de slag zijn gegaan voor Netflix.

 

Zo hebben ze al een reeks gemaakt die A Guide To Meditation heet, en nu is ook hun Guide To Sleep uit. Oftewel: acht afleveringen van zo’n twintig minuten, dikke prima dus. Ik ben niet zo heel erg van de meditatie, maar ik vond het toch behoorlijk interessant. Deze over slaap is ook echt een aanrader. Of het echt werkt kan ik je nog niet vertellen, want ik ga vanavond pas de proef op de som nemen.

 

De afleveringen zitten vol tips over hoe je beter kan slapen, maar ook fabels en feiten over slaap worden behandeld. Heb je bijvoorbeeld écht acht uur slaap per dag nodig? En hoe zit het met je telefoon: is het zo beroerd om die voor het slapengaan nog te gebruiken? Vooral naar het antwoord van die laatste vraag ben ik benieuwd, want ik val negen van de tien keer met mijn telefoon in de hand in slaap. Oeps, ja: best wel verslaafd.

 

Leuk: in totaal heeft Headspace een contract getekend voor drie reeksen. De derde komt er dus nog aan, alleen is nog niet bekend waarover die zal gaan. Enne, ik heb de Headspace-app ook maar weer gedownload. Misschien moet ik die meditatie toch maar een kans geven.

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer