Netflix komt met biopic Marilyn Monroe

 

Dit jaar komt Netflix weer met iets compleet nieuws in hun genre: de allereerste adult only-film zal op de streamingdienst verschijnen.

 

 

 

En nee, dat is dus geen gigantische pornofilm (wat, heel eerlijk, ik wel dacht toen ik het voor het eerst las). Sterker nog, het is een film waar ik oprecht wel naar uit kijk; de film Blonde is namelijk een biopic over Marilyn Monroe. In de Verenigde Staten heeft hij de rating NC-17 gekregen (oftewel 18+) vanwege de seksuele content in de film.

 

Maar er zijn nog veel meer redenen waarom we uitkijken naar deze film, bijvoorbeeld omdat Marilyn Monroe in Blonde door Ana de Armas wordt gespeeld, op wie ik sinds No Time To Die best wel een girl crush heb (hóe belachelijk was het dat ze maar zo weinig minuten in die film voorkwam?) of dat zij wordt vergezeld door Adrien Brody; ook niet de allerminste. Brad Pitt is ook nog eens één van de producers. Kan niet misgaan, toch?

 

De film is gebaseerd op het boek van Joyce Carol Oates en zal voornamelijk gaan over de sensationele verhalen, gebeurtenissen en relaties in haar leven. Een voorbeeld hiervan was haar affaire met president John F. Kennedy, en natuurlijk de theorie dat haar dood eigenlijk een moord zou zijn.

 

Saillant detail: de film is allang af. Whut, Netflix? Sterker nog, hij is in 2019 al afgerond, maar Netflix is hem maar aan het uitstellen. Volgens ingewijden zou dit zijn omdat de film ‘too graphic’ zou zijn. Oké, oké, onze interesse is nu al helemaal gewekt.

 

Auteur Oates heeft de film al gezien, tenminste, de ongecensureerde versie ervan. Ze zei er het volgende over: ‘Ik heb de rough cut van de film gezien en die is opzienbarend, briljant, very disturbing and misschien is het verrassendste nog wel de feministische interpretatie… Ik weet niet of er een mannelijke regisseur is die zoiets voor elkaar heeft gekregen.’

 

Netflix, KOM OP. We willen deze film nú zien en als-ie allang bij jullie op de planken een beetje aan het verstoffen is… Waar wachten jullie nog op? Want jawel, slecht nieuws: er is nog geen releasedatum vrijgegeven, behalve dat die ergens in 2022 zal zijn. Pfff.

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer