Neplachen is ook goed voor je

 

Ben je chagrijnig en kun je wel een oppepper gebruiken? Lach gewoon eens naar jezelf, in de spiegel. Ook al moet je helemaal niet lachen.

 

Want ook neplachen is gezond voor je. Je communiceert hier namelijk beter door met anderen, waardoor je op meer begrip kunt rekenen. Je krijgt nu eenmaal leukere reacties op een glimlach dan wanneer je nors kijkt. Ook al meen je die glimlach niet. Wat er gebeurt als je neplacht, is hetzelfde als wat er gebeurt als je echt lacht. Dus ga voor dat positieve effect en blijf je best doen op je neplach. Het is namelijk ook echt zo dat als je begint met een neplach, je vanzelf wel echt gaat lachen. Ook al heb je helemaal geen lol. 

 

Je stress vermindert, je krijgt leukere feedback van anderen om je heen en daar knap je hoe dan ook van op. Wie boos kijkt, wordt eerder genegeerd in een groep, en dan voel je je juist rotter en alleen. Maar ook als je thuis bent heeft die lach effect. Je voelt je echt vrolijker en je bent zo sneller in staat om iets positiefs te ondernemen. Dus, tover die smile op je gezicht en maak er wat moois van vandaag. Iedereen kan het. Want je hoeft die lach dus niet eens te menen. 

 

 

Door redactie Franska.nl