Dan kom ik maar uit de kast

 

Nieuwe week, frisse start, dus het moet kunnen vandaag. Niet schrikken.

 

Oei. Ik heb er lang over gedacht om dit geheim te houden, nadat ik bij het tv-programma De Slimste Mens presentator Philip Freriks lekker hoorde babbelen en lachen met het altijd zo vrolijke jurylid Maarten van Rossem. Freriks: ‘Zeg Maarten, maakt jouw vrouw voor jou ook weleens een fruithapje?’ Maarten: ‘Gelukkig niet zeg. Als ze daar mee aankomt ben ik meteen weg en kom ik nooit meer terug ook. Ik moet er niet aan denken.’ 

 

Oeps!

 

Ik ben dus zo’n idioot. Ineens zag ik mezelf bezig. Elke ochtend. Ja hoor eens, ik weet precies wat er gebeurt als ik het niet doe. Eet ik dus gewoon al het fruit zelf op. De meeste mannen zijn niet van die spontane fruiteters. Zullen niet zomaar even een appel, peer of perzik pakken. Dus, als je dan wilt dat ze een beetje vitamines binnenkrijgen? Juist. En inderdaad, ik ben gek. Ik weet het. Maar als ik het niet zou doen, zou ik het zelf misschien ook niet eten. Nu maak ik twee bakjes. En by the way, ik pers ook nog een zwikkie sinaasappels. Twee loeigrote glazen vol. Ja, als je toch bezig bent.

 

Maar ik zat me wel even te generen, toen ik Maarten dit vol afkeer hoorde zeggen. En nam me voor het aan niemand te vertellen. Al zie ik wel vaak zijn gezicht voor me als ik weer eens sta te schillen en te snijden. Totdat ik gisteren tijdens het fruithapje maken ineens bedacht dat ik dolblij zou zijn als die mopperpot m’n huis zo snel mogelijk zou verlaten. Ha! Ik kan gewoon uit de kast. Niks aan de hand. Opgeruimd staat netjes.

 

 

Door: Franska