Nee hè…
Facebook doet het niet,
wat moeten we nou?

 

Gisteren rond vijf uur in de middag gebeurde er iets verschrikkelijks. Geen aardbeving of dijkdoorbraak. Nee joh, veel erger… Facebook en Instagram lagen opeens op hun gat.

 

Vooral in West-Europa en in de Verenigde Staten was het raak. De grootverbruikers van Facebook en Instagram werden he-le-maal gek en moesten massaal een avondje afkicken van hun social media verslaving. Ze konden niet posten, niet kijken en niet liken. Je begrijpt het al…hun hele leven kwam met een grote klap tot stilstand. Wat doe je dan met zo’n tergend lege avond voor je?
 
Dan ga je naar Twitter, want dat werkte wel. Ik heb hilarische berichten voorbij zien komen. Van vrouwen die zich rotschrokken van een man die ze opeens naast zich op de bank zagen zitten. ‘Hé die vent die ken ik, woon ik al jaren mee samen. Best een leuke kerel om eens een gesprek mee te voeren’. Of lollige opmerkingen dat er over negen maanden vast een heleboel baby’tjes geboren zullen worden. En van die moeder die plotseling een hele gezellige avond met haar gezin had. Omdat niemand in zijn eigen blauwe scherm verzonken zat, gingen ze maar een potje klaverjassen. Toch wel leuk zo’n familie.

 

Ik lag om negen uur al heerlijk languit in mijn bed. Met een boek. Hoe lekker was dat. Gelukkig was er voetbal op tv. Ajax had ook een moeilijke avond. Tegen PEC Zwolle.

 

 

Maar goed. Ze wonnen de wedstrijd uiteindelijk wel. Was mijn meneer ook weer blij…
 
Maar nu het allemaal weer werkt ben ik toch wel benieuwd hoe jij je social media-loze avond bent doorgekomen. Laat je het me even weten? Op Facebook natuurlijk…

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit