Naast je hond slapen is beter dan naast je geliefde

 

Mensen die slapen met hun hond voelen zich veiliger, liggen comfortabeler en worden vroeger wakker en gaan ook eerder naar bed…

 

 

 

 

Er is weer een fijn onderzoekje gedaan waar je mee scoort op feesten en partijen. Op het Conisius College in Buffalo heeft professor Christy Hoffman 962 vrouwen onderzocht op basis van hun slaapgezelschap. Een deel van de vrouwen sliep met hun partner, een ander deel met hun hond en weer een deel met hun kat.

 

Wat bleek? Mensen die slapen met hun hond voelen zich veiliger, liggen comfortabeler en worden vroeger wakker en gaan ook eerder naar bed. Katten zorgen voor een ‘disruptieve’ slaap. Ze passen zich niet aan jou aan, maar bepalen lekker zelf waar ze gaan liggen en waarom. Net als de meeste mannen, zo blijkt uit haar onderzoek.

 

Laten wij nou ook geschreven hebben dat apart slapen beter is voor je seksleven. Dus aparte bedden met een hond aan je voeteneind en je slaap- en seksleven zijn helemaal on point.

 

Enig minpuntje bij het slapen met de hond (los van het hygiënische aspect dat ik hierbij even achterwege laat): uit het onderzoek bleek dat sommige honden snurkten en daarmee de baasjes uit hun slaap hielden.

 

In de hondenmood? Vijf klinkende redenen om een hond te nemen.

 
 

Door: Redactie Amayzine.com