Na deze gebeurtenis scherpte het Song­festival haar regels aan

 

Ze is de jongste die ooit meegedaan heeft en zal doen aan het Eurovisie Songfestival

 

Ze was 13 jaar toen ze meedeed aan het Eurovisie Songfestival. Sandra Kim uit België won met het liedje J’aime la vie. Ook al zong ze in het liedje dat ze vijftien was. Nadat haar leeftijd bekend werd, scherpte de organisatie de regels aan. Voortaan moet je minimaal zestien jaar oud zijn om deel te mogen nemen aan het Songfestival. De overwinning van Sandra Kim in 1986 is de enige keer dat België won. De achternaam van Kim, die eigenlijk Caldarone heet, is een verwijzing naar Kim Wilde. Haar hitsingle werd binnen enkele weken na het Songfestival wereldwijd meer dan 1 miljoen keer verkocht. Voor Nederland deed Frizzle Sizzle mee met Alles heeft een Ritme. Zij eindigden op de dertiende plaats.

 

Vooral in Vlaanderen weet men wie Kim is. Aan de andere kant van de taalgrens is men veel minder gehecht aan het Eurovisie Songfestival. Stilzitten doet Kim niet, in 2018 heeft ze een Italiaanse theatertour gedaan door België en over 21 dagen is ze life te zien in de Ziggo Dome in Amsterdam.

 

Er is een fantastische line-up met allemaal oud-winnaars. Dus zorg ervoor dat je erbij bent! Kijk voor de volledige line-up op de website van Het Grote Songfestival Feest. Voor meer informatie en kaartverkoop kun je kijken op Ticker Master.

 

 

Door: Anouk Raijmakers

Afbeelding van Anouk Raijmakers