In deze 6 steden kun je het beste kerst vieren, ook in november

 

Ik krijg een foto van mijn moeder doorgestuurd, het is de oppasdag van mijn ouders. Ik zie: Bodi en Daaf met kerstmutsen op. Het is half november, voor de duidelijkheid.

 

 

Dan zie ik mijn kinderen vol ongeloof kijken naar een schaatsende ijsbeer. Dan zie ik ze voor een muur zitten waar wel 931 kerstballen hangen en glitteren. Dan zie ik ze op een kerstkrans sabbelen – speciaal voor baby’s, belooft mijn moeder nog. Ach ja, je bent nooit te jong om kerst te vieren, toch? Al duurt het nog een week of zes. Gewoon doen.

 

Nu ben ik eens op onderzoek uitgegaan naar waar ik mijn jongens het beste mee naartoe kan nemen als ik helemaal in de holly jolly Christmas-stemming wil komen. Ik zet Mariah op en hop, boeken maar, dat reisje. Want je kunt maar eens per jaar los met glitters, goud, kransen, bomen, slingers, ballen, rendieren en strikjes, toch? O ja, en glühwein, laten we die niet vergeten. Ik proost alvast op 2020, ik ben er klaar voor. En Bodi en Daaf óók.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Bronwyn Townsend | Travel (@bonnejournal) op

 

1. New York
Geen stad die méér kerst ademt dan New York, New York. Op Rockefeller Plaza móet je een keer zijn geweest in deze tijd van het jaar. Dat is geen twijfel, geen vraag, dat is een bevel.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Jovana Kvržić (@jovana_kvrzic) op

 

2. Londen
Een goede runner-up van zijn grote zus aan de overkant van de oceaan (New York is een vrouw, Londen een man, dat vind ik heel logisch klinken, toch?). En lekker dichtbij huis. Maar drie kwartier vliegen en je bent in een walhalla van versieringen en lampjes en lichtjes en sprookjesachtige plekken.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Europe | europestyle_ (@europestyle_) op

 

3. Kopenhagen
Je denkt er misschien niet gelijk aan, maar alles klopt in deze stad. Het is chic, feestelijk. Elke hoek van de straat bubbelt van de champagne, zeg maar.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Europe | europestyle_ (@europestyle_) op

 

4. Parijs
Ook die Fransen kunnen er wel wat van. Een beetje kneuterigheid hier, een beetje hip Parijs daar, het kan allemaal in die stad. En eerlijk: die romantische sfeer die je hier vindt, doet ’t ‘m net dat beetje extra rond de kerstdagen. Een liefdesweekendjeweg gegarandeerd.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Europe | europestyle_ (@europestyle_) op

 

5. Praag

Goedkoper dan alle voorgaande steden en met de dag leuker aan het worden. En je kunt er goed kerst vieren, want een betaalbare glühwein smaakt wel zo lekker, toch?

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Europe | europestyle_ (@europestyle_) op

 

6. Wenen
Ook zo’n stad waar je niet gelijk van gaat jubelen. Maar eerlijk: geef het een kans. Mooier dan je denkt en cooler dan je denkt. Een beetje wijn hier, een beetje kerstmarkt daar: goed voer voor een weekend met je lover.

 

Door: Redactie Amayzine.com