Must visit: de stad Dubrovnik

 

De natuur van Kroatië is me er eentje. Ik zag mijn fair share aan wereld tot nu toe, maar Kroatië is wel echt een knapperd.

 

Na Plitvice staat daarom Dubrovnik op mijn must visit-lijst. Ik zou hier oneerbiedig ‘lijstje’ kunnen typen, maar dat zou mijn ellenlange lijst geen eer aan doen. Ik leg je uit waarom Dubrovnik.

 

Dubrovnik stond model als Kingslanding voor Game of Thrones, maar eigenlijk doet dat de stad niet veel goed omdat ze daardoor soms zucht onder de stroom snelle toeristen. Maar eerlijk is eerlijk: de stadsmuren en baai zijn een plaatje, dus experts raden je aan om vroeg of juist later op de dag te gaan om de drukte te ontwijken en het echte Dubrovnik te zien. Daarna is het verdwalen geblazen in de straten en op de achteraf-trappen van de Kroatische stad. 

 

 

Duik wijnbar D’Vino in die gevuld is met lokale wijnen, zoek een terras uit dat boven de kliffen hangt, proef de beste broodjes van Dubrovnik en vergeet geen vers visje te eten. En de stad leeft dag en nacht, dus je kunt dansen tot de zon op komt.

 

Doe op zondagmorgen als de locals van Dubrovnik en drink je koffie bij het Gradska Kavana Arsenal, grote kans dat je goed uitzicht hebt op de stoet richting de kathedraal, waar de bezoekers zich nog flink voor opdoffen. De stad is trouwens niet groot, dus het is prima te overzien om in een weekend te bezoeken. Is weer eens iets anders dan Barcelona, Londen of Milaan. Wat doe jij dit weekend? Oh, ben even naar Dubrovnik.

 

 

 

Door: Redactie Amayzine.com