De Lady en Vagebond

 

Terwijl iedereen zich druk maakte om de remake van The Lion King, en we die massaal ook gingen zien in de bios, was ik met iets heel anders bezig.

 

Want hállo, konden we ons ook even focussen op de Lady en de Vagebond remake die er ook zat aan te komen? Die werd dus volledig ondergesneeuwd. En nu heeft ie niet eens in de bioscoop gedraaid. Hoe cru. Maar oké, positief blijven: we kunnen ‘m nu wél gewoon kijken op Disney+. En echt, hij is het allerschattigst.

 

En dat Disney+ is sowieso dus wel een behoorlijk dingetje. Je kon een gratis proefmaand nemen tot en met 12 november, want dat was de datum dat de grote lancering zou zijn. Eergisteren dus, en ik gok dat dat voor redelijk wat stress op dat kantoor van Disney heeft gezorgd. De site crashte namelijk. Te veel bezoeken, toch wat kinderziektes; ze konden het allemaal even niet aan, geloof ik. Maar goed, vandaag is een nieuwe dag en had ik al verteld dat Lady en de Vagebond inmiddels online is gegaan? Ja sorry, ik ben hier dus echt héél blij mee.

 

Sowieso wel sluw (en handig) dat ze die gratis maand precíes hebben laten lopen totdat deze hit online kwam. Het aanbod was dus tot 12 november. Hm, toch dus maar nadenken over een betaald abonnementje? Ik was in ieder geval al om.

 

Maar ja, Lady en de Vagebond dus. Als groot Disney-fan heb ik ook nog wat leuke extra feitjes voor je. De eerste shot in de film namelijk, is niet op zomaar een straat. Ik heb het hier over de Main Street USA in Disneyland Parijs. Ook de autootjes en bootjes die je daar ziet hebben een rolletje in de film gekregen. Maar het allerleukst zijn nog wel de honden, dat zijn namelijk asielhonden. De hond die Vagebond speelt is één van die asielhonden en die is dus nu in één klap wereldberoemd.

 

Oké, dus even kort samengevat: vanavond ga ik Lady en de Vagebond kijken. Voor de gelegenheid met een bord spaghetti op schoot, helemaal in stijl. En meezingen. This is the night, a beautiful night — and we call it beeeelllaaaa notteeee.

 

 

Door: Redactie Amayzine.com