Museum Quarter Festival Amsterdam

 

Maartje: Nee hoor, het festivalseizoen is helemaal niet afgelopen, ben je mal. In Amsterdam gaat het feestje nog even door.

 

Het Amsterdamse museumkwartier (het gebied rond het museumplein, de Van Baerlestraat en de P.C Hooftstraat) is een van de chicste en meest culturele stukjes grond van ons land. En dat mag best gevierd worden, vonden ook de ondernemers in het gebied. Dus sloegen ze de handen ineen voor een heus festival.
 
Verwacht geen hysterische hoempapa, biertanks en verschillende DJ-podia. Neen. Bij het Museum Quarter Festival pakken ze het, geheel in lijn met rest van de buurt, vele malen chiquer aan.

 

 

Op het programma staan foodstands van twee van de lekkerste restaurants van Amsterdam: The Seafood Bar en The Uptown Meatclub. Er zijn exclusieve rondleidingen (gratis!) door de musea (op inschrijving maar dat betekent dus eindelijk een keer geen rijen, zowel bij de ticketverkoop als bij de ingang), er is een schilderworkshop van het Van Gogh, er rijden Maserati’s rond (om je van A naar B te brengen) en er zijn muziekworkshops, gegeven door de mensen het Concertgebouw – hoe leuk!

Dat was een greep uit het to-do lijstje, maar er is meer (check de website: Museum Quarter Amsterdam.

 
Een festival is echter geen festival zonder muziek. Dat snappen ze daar in Amsterdam Oud-Zuid ook wel. En dus werden er een aantal toepasselijke acts opgetrommeld. Wie? Kris Berry bijvoorbeeld (onthoud die naam!) en de mannen van Bruut, ook al zo leuk. De toon is hoofdzakelijk jazz, al wordt er aan het eind van de dag ook een DJ ingezet.

 

Kost dat? Niks. Of je moet een VIP-ticket willen kopen voor een tientje. Die VIP-pas geeft toegang tot bijzondere specials en je krijgt er ook nog een goodiebag bij.

 

Voor de kids is er ook van alles te doen, zoals een Kidswalk Rebus Speurtocht door het gebied waarbij het kroost langs de leukste adressen van het kwartier wordt geleid, bij ieder adres op zoek naar een letter.

 

Datum: zaterdag 16 september 2017

Locatie: Museumplein, Amsterdam (bij de museumvijver)

Tijd: 12.00 – 22.00 uur

 

 

Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.