Move over Máxima

 

Gisteren ook gekeken naar Woningsdag en het koninklijk gezin in Paleis Huis ten Bosch? Wat een mooi stel hè, Willem-Alexander en Máxima met hun Triple A: Amalia, Alexia en Ariane.

 

Amalia zag er al heel koninklijk uit. Prachtige gele jurk. Rustig en bedachtzaam. Prima ‘royal’ uitstraling. Haar zusje Alexia, nummer twee, is er eentje van een heel andere categorie. Caramba, dat lijkt me een pittige tante met een boel Argentijns drama.

 

Ze poseerde als een pro bij de fotosessies en rolde veelvuldig met haar ogen toen haar moeder tijdens een vraaggesprek met vlogger Enzo Knol steeds haar antwoorden aanvulde.

 

Superirritant vinden pubers dat, als hun moeder nog steeds hun zinnen probeert af te maken. En al helemaal als ruim twee miljoen mensen live naar je zitten te kijken. Dan kan je natuurlijk moeilijk zeggen dat je je moeder af en toe echt heel sloom vindt. Dat je veel te weinig zakgeld krijgt en dat je te weinig op je telefoon mag.

 

 

Het zal je moeder maar zijn die altijd alle ogen op zich gericht heeft. Alexia heeft de glitz en glamour van geen vreemde. Aan haar gezicht te zien te zien heeft deze nummer twee heel wat in haar mars en krabt ze misschien wel het behang van de muren nu ze vanwege de intelligente lockdown thuis moet blijven.

 

Move over Máxima. Ik heb zomaar een donkerbruin vermoeden dat Alexia haar plaats in de spotlights op gaat eisen. 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit