Morgen is er weer een online quiz van De Slimste Mens

 

De eerste editie is alweer even geleden, maar morgen mogen we weer: De Slimste Mens komt met nog een online quiz.

 

Tweede Paasdag was hun eerste editie. Een dag die je normaal gesproken met familie en/of vrienden spendeert, maar ja, corona gooide roet in het eten. Nu, ruim een maand verder, is dat coronavirus nog steeds een spelbreker. Ik moet zeggen dat vrije dagen toch een stuk minder leuk en speciaal zijn in deze hele crisis. Natuurlijk zijn de maatregelen inmiddels versoepeld, maar waar je normaal misschien een dagje uit zou plannen gaat dat nu helaas niet meer.

 

De Slimste Mens biedt op Hemelvaartsdag weer even wat afleiding: de online quiz is terug. De eerste editie deed ik ook mee en ik ben benieuwd of ze de ‘kinderziektes’ eruit hebben gehaald. Het beeld haperde toen namelijk nogal en de antwoordformulieren crashten. Ik bedenk nu dat ik niet eens de prijsuitreiking heb meegepakt (die de dag erna zou zijn). Moet ik nog even bekijken, want misschien ben ik met mijn ouders en broer wel de slimste familie van Nederland geworden. Je weet het nooit, hè.

 

Maar goed, laten we er maar van uitgaan dat deze quiz volledig soepeltjes verloopt. Want ik vond de quiz zelf dus wel écht leuk. De ‘Open Deur’ is wel duidelijk mijn slechtste ronde elke keer, want de associatie die de vrucht ‘granaatappel’ bij mij opriep was duidelijk níét ‘Ottolenghi’ en ‘superfruit’ — wat de juiste antwoorden waren. Maar ik ben aan het oefenen geslagen, dus wie weet scoor ik morgen het maximale bij de Open Deur. Aanmelden kan weer via de Facebookpagina van De Slimste Mens.

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer