Beter dan wachten op Schiphol; dit zijn de 5 mooiste treinreizen van Europa

 

De benzineprijzen rijzen vandaag de dag de pan uit en van de wachttijden op Schiphol word je ook niet vrolijk. Dus ik zou zeggen: neem de trein!

 

 

 

Het is superhip, want milieuvriendelijk, en als je het prachtige landschap aan je voorbij ziet trekken word je weer helemaal zen. Je kunt deze trips zo luxe en duur maken als je zelf wil. Maar of je nou moet afzien op een hardhouten bankje of dat je heerlijk op het rode pluche van je eigen coupé zit, dit zijn de 5 mooiste treinreizen van Europa:

 

Slovenië van Jesenice naar Nova Gorica

Een land dat je maar eens op je bucketlist moet zetten, het wondermooie en ruige Slovenië. Het is alsof je in een sprookje zit als je de stoomtrein neemt tussen Jesenice en Nova Gorica want de rit gaat langs de helblauwe Soça-rivier en over een van de langste stenen spoorbruggen. In een woord schitterend!

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Christoph (@steamaddict)

 

De West Highland Line in Schotland

Tussen Glasgow en Fort William & Mallaig in Schotland rijdt de West Highland Line. Ruim vijf uur lang passeer je de mooiste meren en betoverende landschappen. En misschien heb je het idee dat je hier al eens eerder bent geweest? Dat kan kloppen want deze reis met een klassieke stoomtrein wordt ook door Harry Potter gemaakt als hij met de Hogwarts Express vanaf Platform 9 ¾ naar Zweinstein reist.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Andrew Mason (@andrewgmason)

 

De Cinque Terre-trein, Italië

Dit is misschien niet de langste treinreis, maar wel een van de mooiste als je het mij vraagt: 18 kilometer paradijs in 40 minuten. Cinque Terre bestaat uit vijf kleurrijke dorpjes: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterosso, die tegen de Italiaanse steile rotsachtige kust lijken geplakt. In tien minuten rijd je van het ene naar het andere plaatsje en je weet gewoon niet waar je kijken moet zo mooi is het hier. Het is een flinke klim van het perron naar een van deze cinque terre, dus zorg dat je voor je eigen veiligheid goede wandelschoenen draagt. Word je gesnapt op slippers, sandalen of pumps dan riskeer je een boete van maximaal 2500 euro.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Italy | Travel | Explore (@italyxplore)

 

The Glacier Express in Zwitserland

Het Instagramfilmpje spreekt voor zich… The Glacier Express in Zwitserland is een van de mooiste treinroutes ter wereld. Je reist in acht uur dwars door de Alpen van Zermatt naar St. Moritz en dat is een waar spektakel.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Desired Planet (@desiredplanet)


 

Al Andalus in Spanje

Altijd al eens als een prinsesje willen reizen? Dan wil je dit een keer meemaken. Je moet er wel even voor sparen maar dan heb je ook wat. De wagons van Al Andalus werden ooit gebruikt om de Britse koninklijke familie mee te vervoeren van het Franse Calais naar de Côte d’Azur. Tegenwoordig maak je er een superduperluxe zevendaagse treinreis mee door het Spaanse Andalusië. Je bezoekt Cádiz, Ronda, Córdoba en natuurlijk ook het sprookjesachtige Alhambra. Het is eigenlijk een soort all-inclusive avant la lettre; je hoeft alleen maar te gaan zitten en te genieten.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Mag francophone en Andalousie (@espritsudmagazine)