Ben je blij met wat je in de spiegel ziet?

 

Ken je dat: je hebt een dikke dag, niks zit lekker, je haar lijkt wel een vogelnestje en je bent totaal niet blij met wat je in de spiegel ziet. Gelukkig, ben ik dus niet de enige.

 

 

 

Iedereen heeft weleens een off-day. Zo’n dag met een gaatje dat je niet blij bent met wat je in de spiegel ziet. De coronakilo’s zitten nog steeds aan je bips geplakt en het perfecte zandloperfiguur lijkt verder weg dan ooit. Hoe hard je ook je best doet, je bent gewoon niet tevreden en ziet overal verbeterpuntjes. Maar gedeelde smart is halve smart en dus was ik best blij met de uitkomsten van een onderzoekje van Quest*; ik ben dus niet de enige die weleens baalt van haar eigen spiegelbeeld.

 

Dit is de top 5 van verbeterpunten bij vrouwen:

  1. Buik 65%
  2. Benen 41%
  3. Armen, 24%
  4. Huid 25%
  5. Tanden 23%

 

Jammer genoeg geven wij vrouwen onszelf niet zo’n hoog rapportcijfer: een magere 6.4. Maar we hebben gelukkig ook lichaamsdelen waar wij vrouwen wel blij van worden:

  1. Ogen 61%
  2. Haar 40%
  3. Lippen27%
  4. Gezicht 25%
  5. Benen 22%

 

Als er iets is waar vrouwen blijer van worden dan is dat dus van een strakker lichaam; 61% van de dames zou daar een moord voor doen en 41% zou graag slank en ook liever een stuk fitter willen zijn. 47% wil daar ook haar best voor doen door meer te gaan bewegen, en 41% vindt ook dat ze gezonder kan eten om dat doel te bereiken. Maar slecht 7% is bereid om daar een lekker glaasje wijn voor te laten staan. Kijk, dat snap ik dan ook wel weer. Mijn oma zei altijd: ‘Neem maar een borreltje, dan word je weer een beetje blij.’ En zo ben je die off- day ook weer zo vergeten.

 

 

*Onderzoek onder ruim 1700 bezoekers van Quest.nl