De ochtend zal nooit meer hetzelfde zijn; Jan de Hoop gaat met pensioen

 

Wie kan er nou nog zeggen dat hij 33 jaar voor dezelfde werkgever heeft gewerkt? Nou, Jan de Hoop, de presentator van het RTL Ontbijtnieuws. Vanmorgen nam hij afscheid op tv.

 

 

 

 

Jarenlang werd ik wakker met het Ontbijtnieuws van RTL en dus met Jan de Hoop. Hij praatte me bij en trok me langzaam de dag in. Tot vandaag, want vanmorgen nam hij afscheid. Na 33 jaar gaat hij met pensioen, maar wat ga ik hem missen.

 

‘Even diep ademhalen’, zo begon hij vanmorgen voor de laatste keer aan de uitzending. Hij was altijd een baken van rust in het hectische nieuws dat hij met zijn flauwe grappen vaak net wat dragelijker wist te maken. De man die altijd presenteerde in een kleurrijke trui met bijpassende koffiemok op de desk. En ook de man die het hoofd koel hield als de regie er weer eens een puinhoop van maakte.

 

 

Na iedere uitzending bedankte hij weer een andere medewerker van het team en ik vroeg me altijd af of die nou werkelijk bestonden of dat hij die namen ter plekke verzon. Rond 9 uur zat zijn laatste uitzending er dan echt op en probeerde hij om niet te gaan huilen, maar tevergeefs. De waterlanders kwamen toch en toen hield ik het ook niet meer droog. Met een emotionele stem wenste hij iedereen voor de allerlaatste keer een mooie dag.

 

Meteen na de uitzending kreeg dit icoon uit handen van burgemeester Ton Heerts van Apeldoorn een koninklijke onderscheiding en werd hij benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau. Hij wist gewoon niet wat hem overkwam, hij had er even geen woorden voor.

 

Dit is het einde van een tijdperk, na vandaag zal de ochtend zal nooit meer hetzelfde zijn. Geniet van je pensioen Jan, en van het uitslapen.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door AD.nl (@ad_nl)

Bron: Twitter / Beeld: RTL

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit