Verrassing in Harlingen

 

Joyce ontdekte een geweldig mooie winkel in Harlingen. Ja, klinkt ver weg. Maar echt, met de auto ben je er zo.

 

 

Tegenwoordig word ik niet zo snel warm of koud van ‘spullen’. Toch word ik af en toe verrast. Deze zomer stapte ik de concept store NRDRHVN91 in Harlingen binnen. Nog maar net over de drempel viel ik meteen als een ekster voor een paar schoenen van papier-maché, gemaakt door kunstenares Mirjam Franken. Ze zouden zo gedragen kunnen zijn aan het Franse hof, zo sierlijk met borduursel. Prachtig!

 

Als een ware stijlcurator selecteert ze kunstenaars en andere creatievelingen voor haar event

 

Het kostte me moeite het bij deze schoentjes te laten, want er was zo veel moois en betaalbaars te zien. De kracht van de winkel zit ‘m in de manier waarop eigenaresse Rianne haar collectie samenstelt. Rianne, van oorsprong styliste net als ik, selecteert als een ware stijlcurator kunstenaars en andere creatievelingen. Op haar website en Facebook-pagina kun je zien wat voor moois ze allemaal in huis haalt. Een kleine greep: exclusieve papieren objecten, maar ook vintage interieur items, natuurlijke objecten en juwelen en unieke lampen.

 

NRDRHVN91 ligt in het sfeervolle hart van Harlingen, vlak bij de ferry naar Vlieland en Terschelling.  Achter haar huis staat Riannes B&B, een ‘eleganty short stay city apartment’. Het ademt haar gevoel voor stijl en sfeer. Knoop er een paar dagen Friesland aan vast, want dit is een heerlijk, compact en comfortabel mini-huisje. Zoveel moois op maar 50 minuten rijden (met de auto) van Amsterdam! Ja, echt…. Volledig de moeite waard, hoor, deze parel in het noorden.

 

Joyce Huisman was columnist bij VT Wonen en later stylist en tekstschrijver. Ze heeft een fiks aantal kook- en designboeken geschreven. Ze werkt ook als creatief consultant en brand-specialist voor bedrijven.