Nee, niet wéér zo’n mooie!

 

Monique: Of ik m’n verzamelwoede een beetje in toom kan houden?

 

 

Had ik net mijn verzameling kandelaars tot ‘compleet’ gebombardeerd. Uit zelfbescherming. Zodat ik er nooit meer eentje zou kopen. Slaat nergens op want ik had mijzelf geen enkel criterium opgelegd. Bijvoorbeeld dat ik alleen zilveren kandelaars zou verzamelen. Of alleen witte, glazen of groene. Of een bepaald aantal; tot hier en niet verder. Er zit geen lijn in. Een echte verzameling kun je het ook niet noemen. Die hoort toch netjes uitgestald te staan volgens een strak principe? Niet bij mij. Mijn kandelaars staan her en der verspreid door het huis. Geen idee hoeveel ik er heb. Veel. Meer dan genoeg. 

 

 

Maar toen kwam de nieuw ontworpen kandelaar Fixum van Floris Hovers voorbij op Instagram. Werd ik op slag verliefd. En verliefdheid breekt alle wetten, toch? Dus heb ik er eentje besteld voor mijzelf. En eentje extra om cadeau te doen (om mijn schuldgevoel te verzachten).

 

 

Nog meer verzamelen?

De Verzamelaarsbeurs in Utrecht is dit najaar op 11 en 12 november. Dit keer sla ik ‘m over. Veel te gevaarlijk voor mij.

 

Wel spoed ik mij naar Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. Daar is tot en met 11 februari 2018 de tentoonstelling Finders Keepers te zien. 

Een wonderlijke verzameling van allerlei privéverzamelingen. Systematisch uitgestald. Hou je vast: 2500 vliegenmeppers, 300 timmermanspotloden, 30 complete trappen (gered van de sloop), 150 handboeien, 867 kroontjespennen. Maar ook: bakstenen, touwen, spijkerbroeken. En meer. Ik hoop natuurlijk vurig op kandelaars. Maar goed dat er niks te koop is.

 

Weer zo’n slim en mooi ontwerp van Floris Hovers : kandelaar Fixum is geschikt voor elke dikte kaars.

€59,95 verkrijgbaar in drie verschillende kleurstellingen

 

 

 

Monique, oorspronkelijk stilist (later hoofdredacteur van o.a. vtwonen), noemt zichzelf een ‘visual addict’. Ze heeft een hekel aan hypes en houdt van design èn van brocante. Ze vindt reizen net zo leuk als thuis zijn. Haar motto: investeer in herinneringen, kijk vooruit, geniet van vandaag.

Beeld tentoonstelling Finders Keepers: volkskrant.nl, Interiorlykkelene.
Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Linda van Iperen. Haarstylist: Mandy Huijs.